maandag 29 oktober 2012

Arbiters Italië onder vuur

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse scheids- en grensrechters worden met argusogen bekeken, nadat een aantal discutabele beslissingen afgelopen weekeinde voor gefronsde wenkbrauwen zorgde. De Serie A is de enige Europese voetbalcompetitie dat twee extra grensrechters gebruikt, maar toch werden de clubs Catania, Lazio en AS Roma afgelopen weekeinde ernstig benadeeld.


Catania-voorzitter Antonio Pulvirenti is nog steeds boos. Televisiebeelden toonden aan dat een doelpunt van zijn ploeg ten onrechte was afgekeurd tegen Juventus. De Turijnse koploper uit de Serie A won uiteindelijk met 1-0. “Als Agnelli (voorzitter van Juventus, red.) zo graag het voetbal wil veranderen, dan kan hij met de basis beginnen en zeggen dat zijn team de drie punten niet verdient en ons de winst gunnen”, vond Pulvirenti.


Verkeerde beslissing

Daarnaast vond de Catania-voorzitter dat de technische staf van Juventus de arbitrage tijdens de wedstrijd onder druk zette. Giuseppe Marotta, technisch directeur bij Juventus, gaf toe dat Catania de winst verdiende, maar ontkende dat zijn club de arbitrage had beïnvloed. “Niemand kan vertellen of Catania ook had gewonnen als hun goal was goedgekeurd. Onze spelers hebben de scheidsrechter niet beïnvloed, de vlag van de grensrechter was al omhoog. Ik kan alleen beamen dat de arbitrage een verkeerde beslissing heeft genomen.”


In 2006 werd Juventus zwaar gestraft voor corruptie rond scheidsrechters en het beïnvloeden van wedstrijden.




See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34591724372