donderdag 25 oktober 2012

Ferrari F1 gooit olie op vuur bij diplomatieke rel - Autoblog.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Twee dode Indiërs, twee gevangen Italiaanse mariniers en Ferrari F1 dat de situatie op laat lopen door enorm de oetlul uit te hangen.


Op 15 februari naderde een boot met 11 opvarenden een Italiaans oorlogsschip voor de kust van India. Nu is piraterij daar best een beetje een dingetje dus het Italiaanse schip waarschuwde de vissers niet dichterbij te komen (tenminste, dat is het verhaal dat de Italianen verspreiden) en losten toen daar niet op gereageerd werd een aantal waarschuwingsschoten. Toen ook die werden genegeerd besloten de Italianen de twee Indiërs aan dek van de vissersboot neer te schieten. De overige negen bemanningsleden van de vissersboot bleven ongedeerd. De Italianen claimen de Indiërs voor Somalische piraten te hebben aangezien en dat ze volledig in hun recht stonden.


De Indiërs zeggen op hun beurt dat de Italianen de internationale richtlijnen voor het bestrijden van piraten hebben genegeerd en dat er geen wapens aan boord van het Indische schip waren. Ook klaagden ze twee Italiaanse mariniers aan voor moord, de twee zijn gevangen genomen en zitten tot op de dag van vandaag vast.


Tot zover de historie. Deze week wordt de GP van India verreden, en raad eens wat de Italiaanse renstal van Ferrari voor logo op de neus van hun auto heeft gezet? Juistem, dat van de Italiaanse marine. Ik weet dat Italianen een chauvinistisch volk zijn maar dit is toch op z’n zachtst gezegd “onhandig” te noemen. Hoewel Ferrari claimt dat het slechts “een eerbetoon is aan hun marine, ook in de hoop dat er snel een oplossing komt voor het conflict” lijkt het toch een tikkeltje onhandig om het meest Italiaanse merk dat er is en dat in veel landen geldt als hét ultieme symbool voor Italië op deze manier in een diplomatieke rel onder te dompelen. Wij gokken op wat brandende rode vlagen met paarden erop, de komende week op de tribunes.




See on autoblog.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34289052807