donderdag 25 oktober 2012

Italiaans topviolist luistert staatsbezoek op

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



DEN HAAG (ANP) – Sterviolist Uto Ughi heeft het staatsbezoek van de Italiaanse president Giorgio Napolitano aan Nederland woensdagavond opgeluisterd met een concert. In Theater Diligentia in Den Haag speelde de 68-jarige Ughi, die geldt als een van de beroemdste violisten van Italië, vijf muziekstukken voor een gezelschap van hoogwaardigheidsbekleders en genodigden.


Het concert werd door Napolitano als ‘contraprestatie’ aangeboden aan koningin Beatrix. Het Italiaanse staatshoofd en zijn vrouw brengen op uitnodiging van de vorstin ruim twee dagen door in ons land.


Naast Beatrix woonden prins Willem-Alexander, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven het optreden bij. Prinses Máxima ontbrak; zij verblijft momenteel in Nigeria voor haar werk voor de VN.


De 87-jarige Napolitano en zijn vrouw kwamen dinsdag aan in Nederland. Op woensdag stond onder meer een ontmoeting met premier Mark Rutte en een bezoek aan ruimtevaartcentrum Estec in Noordwijk op het programma. Donderdagochtend reist het presidentiële echtpaar terug naar Italië.




See on refdag.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34281785162