vrijdag 26 oktober 2012

Italiaanse organisatie bevestigt Italiaanse IndyCar race voor 2013 - OpenWheelWorld.net

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De IndyCar Series keert volgend jaar weer terug naar Europa, zo zegt de organisatie die werkt aan een IndyCar race in Italië. AUTOSPORT magazine meldt dat IndyCar volgend jaar in september naar Italië af zal reizen, al zou het circuit nog een vraagteken zijn. Naast het eerder gemelde circuit van Mugello, zouden ook Monza en Imola in beeld zijn.


“Ik kan bevestigen dat Italië een ronde van de 2013 IZOD IndyCar Series zal hebben en dat de race in september zal worden verreden,” woordvoerder van de Italiaanse organisatie tegenover AUTOSPORT magazine. “We kunnen nog niet vertellen welk circuit we zullen gebruiken, maar er zal spoedig een keuze worden gemaakt.”




Van de drie gemelde circuits, lijkt de kans op een IndyCar race op Monza wel erg klein. Op 8 september wordt volgend jaar op dit circuit een Formule 1 race verreden. FIA reglementen zullen het Monza niet eenvoudig maken om enkele weken later een IndyCar race te organiseren.


De strenge FIA reglementen kunnen zelfs effect hebben op Mugello en Imola. Zo dwarsboomde de FIA in 2007 nog een Champ Car race op het Chinese Zhuhai, omdat de Formule 1 enkele weken eerder een race reed op het 1300 kilometer verderop liggende circuit van Shanghai.




Waar de Italiaanse organisatie zeker van zijn zaak lijkt te zijn, tempert IndyCar de Europese vreugde. “Terwijl we wel gesprekken hebben gevoerd met een promotor die een race in Italië wil organiseren, bevinden deze gesprekken nog in een verkennende fase en zijn er geen concrete plannen om een IndyCar race in Italië te organiseren,” bevestigde een woordvoerder van IndyCar.




See on openwheelworld.net

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34352684860