donderdag 18 oktober 2012

Italiaanse politie rolt in België actief drugsnetwerk op - De Standaard

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse politie heeft 52 mensen gearresteerd die ervan verdacht worden deel uit te maken van een drugsnetwerk, dat cocaïne uit Zuid-Amerika naar Duitsland en België smokkelde.


De drugsbende stond onder leiding van de Calabrische tak van de maffia, de N’drangheta, met basis in het Noord-Italiaanse Milaan. De arrestaties gebeurden in zeven regio’s over heel het land, Sicilië inbegrepen. Twee clans van de Siciliaanse maffia, de Cosa Nostra, zouden bij de handel betrokken zijn.


De cocaïne was afkomstig uit Ecuador en Colombia en werd verscheept naar de havens van Antwerpen en Hamburg. Vandaaruit begon de distributie van de drugs naar Italië, België, Duitsland, Nederland en Oostenrijk, aldus de Carabinieri, de Italiaanse paramilitaire politiemacht, in een verklaring.


In een afzonderlijke nationale operatie arresteerde de Guardia di Finanza, de Italiaanse financiële politie, 29 leden van de N’drangheta en de Sacra Corona Unita, de tak van de maffia uit Apulia, op verdenking van de drugssmokkel.


De politie zei dat de twee drugsnetwerken contact hadden met elkaar.




See on standaard.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33841961444