vrijdag 26 oktober 2012

Mis het niet: Triëst - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Waarom staat deze atypische Italiaanse stad nooit boven aan lijstjes met plaatsen die je niet mag missen?’ Abigail Blasi, reisjournalist voor Lonely Planet, vroeg het zich af en plaatste de hoofdstad van Friuli-Venezia Giulia ten slotte maar bovenaan haar eigen top tien luoghi poco celebrati.


De gebaande paden vermijden gek genoeg inderdaad steevast bepaalde plekken, die toch wel heel erg de moeite waard zijn. Wat is er dan zo bijzonder aan Triëst?


Allereerst de geografische positie: Triëst ligt in het grensgebied tussen Italië en Slovenië, op de grens met de Slavische wereld en in het hart van Europa. Deze ligging heeft ervoor gezorgd dat je in Triëst een culturele melting pot aantreft die het beste van verschillende werelden


combineert. Je drinkt er een cappuccino in gran cafés die meer aan Wenen doen denken dan aan Italiaanse steden, je wandelt er langs indrukwekkende neoclassicistische gevels en je geniet er van het beste van de keuken van Mitteleuropa. Op de heuvel San Giusto liggen de oudste resten van de stad uit de Romeinse tijd, zoals het antieke theater, die de Italiaanse kant van de geschiedenis van Triëst laten zien.




See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34355223255