zondag 14 oktober 2012

Monti op kantoor | Het Financieele Dagblad - Maarten Veeger

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



We zijn best een beetje trots. Premier Mario Monti komt ons nieuwe kantoor van de buitenlandse persvereniging in Milaan openen. Maar het is me een operatie zeg.


Soms gaan dingen snel in dit land. Zo hoorden wij van de buitenlandse persvereniging in Milaan (in feite een dependance van die van Rome) afgelopen dinsdag een ja. Een ja van Monti. Vrijdagmiddag.


In een wilde bui had het correspondentenbestuur besloten Monti uit te nodigen om ons nieuwe kantoor in het hartje van de stad te openen. Hoog inzetten, was het idee. Niet geschoten is altijd mis. En Monti is dol op de buitenlandse pers. Want vooral zijn imago over de grens, moet het land redden. Dus we hadden best een kansje.


Hij komt dus. We hebben een zaaltje voor een persconferentie waar een man of veertig in past. We hebben 90 leden hier en zo’n 300 in Rome die in theorie ook mogen komen. En dat is nog


niet alles.


Chaos


Want donderdag meldde de president van de provincie Milaan zich. Hij komt ook graag en nodigde zichzelf maar uit. Zo ook de hoofdcommissaris van politie. En wat diplomaten van consulaten die lucht kregen van wat er bij hun buren aan de hand was. Zulke mensen komen nooit alleen en willen allemaal op de eerste rij. De gemeente stuurt ook iemand. De regio vooralsnog niet. Daar zijn de schandalen dusdanig (lees ‘Land in brand’) dat er even niemand beschikbaar is.




See on fd.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33552373799