dinsdag 9 oktober 2012

Oud-premier van Curaçao Gerrit Schotte heeft nauwe banden met een vooraanstaand lid van de Italiaanse maffia.

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Oud-premier van Curaçao Gerrit Schotte heeft nauwe banden met een vooraanstaand lid van de Italiaanse maffia, zo stelt SP-Kamerlid Ronald van Raak vandaag. De SP-er zegt in het bezit te zijn van vertrouwelijke stukken die dat aantonen.


Volgens Van Raak is het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties al sinds vorig jaar op de hoogte van Schottes connectie met de maffia. De SP-er wil voor donderdag 12.00 uur weten waarom minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Liesbeth Spies (CDA) niets met deze informatie heeft gedaan. Hij wil dat voorkomen wordt dat Schotte ooit nog minister wordt.


Op 19 oktober vinden op Curaçao verkiezingen plaats, waar Schotte zich momenteel op voorbereidt als lijsttrekker voor zijn partij MFK.


Het Antilliaans Dagblad bericht vandaag over de banden die Schotte zou hebben met Francesco Corallo. Schotte zou deze ‘belangrijke persoon in de Siciliaanse maffia’, die gezocht wordt door Interpol, een belangrijke baan op het eiland hebben aangeboden. Onduidelijk is om welke functie het gaat, schrijft persbureau Novum.




See on nrc.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33246376085