dinsdag 16 oktober 2012

Spaghetti alla carbonara. Zit er nou wel of geen room in?? - smulweb.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Daar is ie dan: onderwerp van continue discussie. Een twistappel van de internationale keuken. Zit er nou wel of geen room in?? Ons advies: Kijk wat de Italianen doen, en dan niet die restaurants in Italië die buitenlandse toeristen proberen te paaien, maar Italianen thuis of restaurants in niet-toeristische gebieden!




Carbonara, oftewel, “(op de manier van) de vrouw van de kolenboer”, is ontstaan in Rome en in die stad nog steeds een zeer geliefd gerecht. De smeuïgheid van het gerecht wordt verkregen door de ingrediënten op het juiste moment met elkaar te vermengen. Als je het eenmaal weet stalt het niks voor. En als je het kunt, eet je nooit weer carbonara met room…




Guanciale is een Italiaanse vleeswaar, gemaakt van de kinnebak van het varken. Guanciale (van het Italiaanse woord Guancia, wang) wordt niet gerookt. Het vlees wordt ingewreven met zout en zwarte gekneusde peper en drie weken gedroogd aan de lucht.




See on smulweb.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33695788807