zondag 4 november 2012

Beppe Grillo nu zelf beticht van seksisme

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Beppe Grillo (zie foto), de Italiaanse komiek die met zijn Vijfsterrenbeweging ten strijde trekt tegen het ‘corrupte politieke systeem’ van zijn land, wordt nu zelf beticht van seksisme. Voorheen was het altijd de voormalige Italiaanse premier Berlusconi die het doelwit was van dit soort aantijgingen, onder meer door de beruchte ‘bunga bunga-feestjes’ met minderjarige prostituées in zijn villa op Sardinië.


Een vrouwelijk raadslid van de Vijfsterrenbeweging in Bologna, Federica Salsi, was onlangs te gast in een televisieshow en negeerde daarmee Grillo’s strikte instructies om niet op tv te verschijnen. Grillo reageerde boos en vergeleek de aantrekkingskracht van de televisie met “de G-spot, waardoor je een orgasme krijgt in zo’n talkshowstudio. Het zijn ‘the fifteen minutes of fame’ van Andy Warhol. Thuis klappen je vrienden en relaties emotioneel als ze je opwinding delen over zo’n kort moment van beroemdheid.”


Grillo’s haat tegen de luidruchtige talkshows die iedere avond op de Italiaanse televisie worden uitgezonden, is gebaseerd op het idee dat zij een podium bieden aan de kaste van professionele politici die zijn beweging nu juist probeert te lozen. Hij werd zelf in 1987 van de staatszenders verbannen nadat hij een grap had gemaakt over corruptie bij de overheid, waarna hij voortaan alleen nog maar optrad voor een live-publiek en later een blog opzette die nu een van de meest bezochte ter wereld is.




See on welingelichtekringen.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34986174376