vrijdag 30 november 2012

DinerItalia - Eten en drinken zijn voor een Italiaan, meer nog dan bij ons, de kern van het leven.

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Dineritalia eten italiaans lekker koken kookstudio…



Eten en drinken zijn voor een Italiaan, meer nog dan bij ons, de kern van het leven.



Een Italiaan(se) zit gemiddeld lang aan tafel. De Italiaanse eetcultuur is ouder dan de onze: zij is een voortzetting van de verfijnde eetgewoonten van de oude Romeinen. Voor velen is de Italiaanse keuken onverbrekelijk verbonden met zon, zee, vakantie, prachtige gebouwen en de rijke cultuur van Italie. De Italiaanse keuken is bekend over de hele wereld. Ook in Nederland zijn tal van Italiaanse gerechten volledig ingeburgerd. Iedereen kent onderhand pizza, macaroni (maccheroni), spaghetti, lasagna en tiramisu;.



In de Italiaanse keuken is niets ingewikkeld, als u de basisingredienten in huis hebt: olijfolie, grof zeezout, zwarte peper, basilicum, rozemarijn, tomaten, Parmezaanse kaas….. en u hebt de Italiaanse touch te pakken, dan maakt u van ieder willekeurig ingredient een verrukkelijk gerecht. De smaak van het vlees, de vis of de groenten blijft hierdoor behouden en wordt versterkt.



Toch is het erg moeilijk de Italiaanse gerechten buiten Italie na te maken. De smaak van de bestanddelen in de gerechten blijft goed herkenbaar en het is dus heel belangrijk dat er verse ingredienten worden gebruikt van de allerbeste kwaliteit. Aanzien versheid van de ingredienten van doorslaggevend belang is worden groenten en fruit alleen in het seizoen gegeten wanneer ze geoogst kunnen worden.

See on dineritalia.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36894892631