vrijdag 30 november 2012

Farfalle alla pizzaiolo (pasta-ovenschotel met pizzasaus) - Recept van: Giovanni Caminita

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Pizzasaus

Verhit olijfolie in een pan. Pel en snijd twee teentjes knoflook grof en fruit circa 2 minuten. Snijd de gepelde tomaten in blokjes en de zwarte olijven in ringen. Scheur de blaadjes basilicum en voeg ze toe. Breng op smaak met de helft van de oregano, een beetje zout en peper en laat circa 15 minuten koken.


Groente


Kook de pasta 7 minuten, giet af en roer er een scheut olijfolie door. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika en de aubergine in kleine blokjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de aubergine en paprika tot de paprika zacht is. Pel en hak de laatste teen knoflook grof en voeg toe aan de groenten. Verwijder de zaden van de rode peper, snijd de peper grof en voeg toe. Bak in circa 7 minuten goudbruin. Schep de groenten uit de pan.


Ovenschotel

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schep in een ovenschaal de helft van de tomatensaus. Schep de pasta erover en vervolgens een laagje aubergine en paprika en strooi er oregano over. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de aubergine en paprika. Dek af met een laagje pasta en de andere helft van de saus. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen. Bak in de oven in circa 10 minuten goudbruin.




See on 24kitchen.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36866798391