donderdag 8 november 2012

Ferrari recordwinst eerste negen maanden 2012

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het mag dan slecht gaan met de economie, ‘bovenin’ is daar nog weinig van te merken. Ferrari maakt vandaag bekend dat het over de eerste negen maanden van 2012 een recordwinst heeft geboekt. Met een omzet van 1.764 miljoen euro heeft men 10 weten te plussen in vergelijking met de eerste maanden van 2011.




Jawel, een omzet die 10% stijgt en ook 6% hogere verkoopcijfers (5.267 auto’s totaal), je zult ze maar kunnen noteren in deze tijd. Ferrari doet dat en ziet daarmee de winst met bijna 10% (9,6) groeien ten opzichte van de eerste drie kwartalen van vorig jaar. Die percentages zorgen voor een winst van 232,8 miljoen euro waarbij de netto winst met 152,4 miljoen 7,6% toenam.


Ferrari heeft de winst mede te danken aan een erg fijne line-up van modellen. De 12-cilinder modellen zagen door de komst van de FF een verkoopgroei van 22% en ook de California en 458 Spider zorgden voor een flinke boost. Grootste afnemer is Amerika die in totaal 26% van de geproduceerde Ferrari’s opeiste.


“These results confirm Ferrari’s excellent performance in practically all of the 60 nations in which it is present despite the continuing economic climate. Once again the exception is Italy where we have witnessed a drop partly due to the economic crisis, but also to a hostile environment for luxury goods which have long been, and continue to be, an important resource for the country,” zei Luca di Montezemolo.




See on autoitalia.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35267342270