donderdag 29 november 2012

Fiat Industrial ruilt Italië in voor Nederland - Italie in Bedrijf

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Fiat Industrial en CNH Global, fabrikant van landbouw- en bouwmachines gaan fuseren in het tweede kwartaal van 2013. Hiermee is de weg vrijgekomen voor een verhuizing van de Italiaanse autogigant, die een omzet heeft van 25 miljard euro, om naar Nederland te verhuizen.


De bedrijven gaan samen verder onder de (waarschijnlijk) tijdelijke naam NewCO. Fiat Industrial bezit nu alles behalve 12% van CNH Global. Na een eerder verworpen voorstel zijn de onafhankelijke aandeelhouders van CNH Global toch voor de bijl gegaan bij een nieuw overnamebod. In de fusie krijgen de CNH-aandeelhouders 3828 aandelen voor ieder CNH-aandeel dat ze bezitten en een dividend van 10 dollar per aandeel. De aandeelhouders van Fiat Industrial zullen voor elk Fiat Industrial-aandeel een NewCo-aandeel ontvangen.


NewCo is georganiseerd onder de Nederlandse wet en zal zijn hoofdkantoor in Amsterdam hebben. De aandelen zullen worden genoteerd op de beurs van New York. Hoofdman van Fiat Industrial, Sergio Marchionne, legt uit dat de fusie het eindresultaat is van een lang proces om de gelijkheid van de kapitale structuur te vereenvoudigen. Ook geeft het de aandeelhouders in de beide bedrijven de mogelijkheid om ‘deel te nemen in de groeiende vooruitzichten van de op drie na grootste aanbieder van kapitaalgoederen’. Fiat Industrial ontwerpt en produceert landbouw- en constructiemateriaal, trucks, commerciële voertuigen, bussen en werktuigen.




See on italieinbedrijf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36806426346