donderdag 22 november 2012

Hoe kun je melk opschuimen voor een ‘echte’ Italiaanse cappuccino? - Curly Coffee

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Voor veel koffieliefhebbers begint de dag perfect met een heerlijke grote kop cappuccino of caffè latte.


De pure espresso is voor later op de dag.


Bij het opschuimen van melk komt toch wat techniek en vaardigheid kijken om die lekkere volle schuimlaag op je koffie te krijgen.


Het opschuimen van de melk is niet alleen mooi om te zien, maar door de melk te verwarmen met stoom, verandert het ook van smaak en textuur.


Ik probeer hier in het kort uit te leggen hoe je melk kunt opschuimen, gebruik makend van een espressoapparaat met een stoomfunctie.


Dit is niet de enige manier om melk op te schuimen, maar wel een manier waarop je makkelijk een mooi resultaat kunt bereiken.


De benodigdheden zijn:




See on curlycoffee.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36269423182