maandag 5 november 2012

Rotsblok van 40 ton valt Italiaans restaurant binnen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



In de buurt van Rome is een restaurant langs een verbindingsweg opgeschrikt door een bizar incident. Een gigantisch rotsblok van liefst 40 ton boorde er zich dwars door de zijmuur. Een enorm gat is het enige dat het gigantische rotsblok achterlaat. Er vielen geen slachtoffers.




Dat bericht het Italiaanse corriere.it. Het ongeval gebeurde in het restaurant ‘Capofiume’ in Collepardo in de buurt van het toeristische Frosinone, zo’n 70 kilometer ten zuidoosten van Rome. Langs de provinciale verbindingsweg naar Trisulti, niet ver van Alatri, was een reusachtig rotsblok van zo’n 40 ton losgekomen van de berg en naar beneden gevallen. Het denderde langs enkele bomen door een bos en ramde los door een dikke muur van het restaurant. Daar vernielde het gevaarte een tafel waar enkele minuten later enkele klanten een etentje gereserveerd hadden.



In shock

Gelukkig vielen er geen gewonden, enkele personen moesten wel in shock afgevoerd worden naar het ziekenhuis, maar ze liepen geen blijvend letsel op. Het restaurant is afgesloten. Geologen waarschuwen al een tijdje voor de gevaarlijke situatie in de streek. Door het aanhoudende regenweer was het rotsblok losgekomen, maar dat zou nog meer kunnen gebeuren als er geen maatregelen worden genomen. De brandweer zal nu onderzoeken wat er moet gebeuren om een nieuw zwaar incident (en mogelijk wel doden) te voorkomen.




See on ad.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35050225319