donderdag 1 november 2012

Villa Massa Limoncello, Italiaans temperament in de keuken | Wijn

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Onze liefde voor Italië geldt niet alleen de wijn, de zon en de indrukwekkende Dolomieten, Alpen en Apennijnen, maar ook hebben we een band met de digestieven en likeuren. Grappa, Sambucca, Amaretto en voor ME vooral de Limoncello! Dat Ron Blaauw goed kan koken is een understatement, maar dat hij ook de weg weet te vinden naar het zuiden van Italië, was me niet bekend. Leuk om te lezen!




Al sinds 1890 is Villa Massa Limoncello in Italië razend populair. Oorspronkelijk puur als digestief na de maaltijd, wordt deze premium likeur uit Sorrento tegenwoordig ook meer en meer in recepten gebruikt. Gemengd als saus, voor het flamberen van desserts of als geheim ingrediënt in een frisse salade: Villa Massa Limoncello zorgt voor Italiaans temperament in de keuken!


Villa Massa is nauw verbonden met de culinaire wereld. Ieder jaar reikt het merk de Villa Massa Awards uit in Sorrento, waar chefkoks worden geprezen om hun gastronimische kwaliteiten. Deze Awards zijn onderdeel van het Giornate Gastronomiche Sorrentine, de gastronomische dagen van Sorrento, waar de Italiaanse keuken en diens puurheid en eenvoud worden gevierd. Iets waar de filosofie van Villa Massa volledig bij aansluit door het gebruik van natuurlijke streekproducten.




See on wijn.blog.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34766156869