maandag 10 december 2012

Dreigende terugkeer bunga-bunga politiek jaagt Italiaanse rente op

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het nieuws van een mogelijke terugkeer van Silvio Berlusconi heeft de Italiaanse geldmarkt geen goed gedaan. De rente op Italiaanse staatsobligaties is maandag stevig opgelopen, zo meldt de Volkskrant. Beleggers maken zich zorgen over de politieke toekomst van het land nadat premier Monti dit weekeinde zijn aftreden aankondigde.

Update maandag



De Europese Centrale Bank (ECB) riep Italië maandag op de economische hervormingen die Monti heeft doorgevoerd in stand te houden, zo schrijft de Volkskrant. Volgens ECB-bestuurder Jörg Asmussen heeft Monti in korte tijd veel voor elkaar gekregen. Het vertrouwen van investeerders in Italië is terug en de overheidsfinanciën.

Eind vorig jaar liep de rente op Italiaanse obligaties op tot het onhoudbare peil van 7,5 procent. Investeerders lieten het land vallen omdat ze geen enkel vertrouwen hadden in het beleid van Berlusconi.

De onzekerheid in Italië treft ook buurland Spanje. Dat zei minister van Economische Zaken Luis de Guindos. Hij ziet ‘enkele optimistische signalen’ in de Spaanse economie, maar die zal dit jaar toch met 1,3 tot 1,4 procent krimpen. De Guindos zei ook dat de Spaanse overheid nog altijd nadenkt over een eventueel verzoek aan de Europese Centrale Bank om steunaankopen te doen op de obligatiemarkt.

See on joop.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37633971001