vrijdag 14 december 2012

Ferrari-baas wil nu premier van Italië worden - Autoblog.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



In februari zijn er weer verkiezingen in Italië, het land dat vaker naar de stembus gaat dan jij en ik naar de bakker op de hoek voor een halfje bruin. Naast die oude bunga-bunga-schuinsmarcheerder zien we nog een bekend gezicht: bejaardenhater Luca di Montezemolo. Sorry, Luca Cordero di Montezemolo.



Het lijkt er op dat mijn eigen voorspelling voor 2012 niet uit gaat komen (maar we hebben nog een paar weekjes), want Luca is alive and kicking. Ik noem hem een bejaardenhater, omdat de 65-jarige Italiaan natuurlijk even scherp uit de hoek moest komen, nadat Bernie Ecclestone (ook niet vies van een gepeperde uitspraak) hem en Ferrari na het missen van de F1-titel de mantel had uitgeveegd. Italiaanse haantjes, ze kunnen het er nooit bij laten zitten.

Enfin, eerder deze week meldde de huidige Italiaanse premier, Monti, dat hij niet meer terugkeert na de verkiezingen. Silvio boom boom Berlusconi, die uitgespeeld leek te zijn, diende zich plotseling weer aan. In één klap ging de staatsrente ging sneller omhoog dan…nee, laat ook maar, we houden het netjes.. Berlusconi heeft niet zo’n solide economische reputatie, om het zacht uit te drukken.

See on autoblog.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37929534418