maandag 10 december 2012

FIAT SpA bouwt in Brazilië en India verder aan de toekomst | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het is voor ons allang geen nieuw nieuws meer, maar Fiat benadrukt juist vandaag wat haar plannen zijn in India en Brazilië voor de komende paar jaar. In het licht, of beter gezegd in de schaduw van de Europese gang van zaken gezien, is dat goed nieuws met een zwart randje.



Groots is uiteraard momenteel de aanbouw van een splinternieuwe grote fabriek bij de havenstad Goiana in de Braziliaanse deelstaat Pernambuco (foto). Een megaproject op een zeer geschikte locatie, waar minstens 4500 mensen aan het werk zullen gaan en 200.000 auto’s op jaarbasis gebouwd zullen worden. Daarnaast zal de bestaande fabriek te Betim, in de deelstaat Minas Gerais een uitbreiding tot een capaciteit van bijna 1 miljoen auto’s op jaarbasis krijgen (momenteel 800.000). Beide projecten zullen in 2014 voltooid zijn. Daarnaast produceert Fiat In Argentinië ook nog eens 200.000 auto’s per jaar. Een jaarlijks totaal dus van 1,4 miljoen auto’s.



Zo ver is het nog lang niet in India, waar Fiat nog werkt aan een vruchtbare start. Dankzij goede strategische partners en de productie van motoren voor deze partijen, zijn er wel goede mogelijkheden om hier werk van te maken. Naast het merk Fiat, zal het label Jeep op deze groeiende markt (+12% in 2012) een zeer belangrijke worden de komende jaren. Hoewel er eerst nog vooral geïmporteerd zal worden in dat land, werkt men behalve aan de uitbreiding van het dealernetwerk, ook aan een stelselmatige toename van de productie. Behalve een groot aantal verkooppunten, zal Lingotto ook een heel aantal servicepunten starten in India.

See on autoedizione.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37631023613