donderdag 13 december 2012

Vier Kerstmis in Rome met een leuke kerstwandeling | Rome-Nu.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia

Wat is er nu sfeervoller dan een kerstwandeling door Rome, langs de schitterend versierde etalages, door de straten vol lichtjes en de mooiste kerstbomen en kerststallen die door de hele stad verrijzen? Rome-Nu neemt je mee langs de plekken die je in december niet mag overslaan!



We starten op de Via del Corso. Een slinger van een half miljoen led-lampjes in de kleuren rood, wit en groen hangt vrolijk boven deze brede winkelstraat, waar je vooral de grotere ketens vindt. Bewonder de feestelijk versierde etalages (vergeet vooral ook de Galleria Alberto Sordi niet) en geniet van de verwachtingsvolle sfeer waarmee de Romeinen hun laatste kerstinkopen doen. Leuk detail: al die prachtig ingepakte cadeaus en mooie tasjes waarin de cadeaus worden verpakt; toch wel wat anders dan de bekende plastic tasjes.



Aan het einde van de Via del Corso wacht de hoogste kerstboom van Rome, op het Piazza Venezia. Deze boom is afkomstig uit Andalo, een klein dorpje in de Italiaanse Alpen, en is versierd met 40.000 ledlampjes. Maar dat is niet het enige lichtschouwspel op dit plein; de boom gaat vergezeld van een prachtig lichtspel dat de kerststal uitbeeldt.

See on rome-nu.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37841592994