maandag 8 oktober 2012

Vermeer a Roma - luxgallery.it

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Vermeer è il protagonista della mostra ospitata fino al 20 gennaio 2013 nelle sale delle Scuderie del Quirinale di Roma, Vermeer.


Johannes Vermeer è il grande protagonista della mostra ospitata dal 27 settembre 2012 fino al 20 gennaio 2013 nelle sale delle Scuderie del Quirinale di Roma.


Il pittore olandese è noto per il celebre quadro che ritrae la Ragazza con l’orecchino di perla, un soggetto sbarcato anche nel mondo del cinema grazie al film omonimo interpretato da una splendida Scarlett Johansson.


Nella capitale non sarà esposto questo dipinto ma si potrà cogliere il suo genio artistico attraverso una preziosa selezione di 8 opere rarissime.


Completano la rassegna Vermeer. Il secolo d’oro dell’arte olandese 50 opere di artisti olandesi del XVII secolo.




See on luxgallery.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33185379051

Eerbetoon aan Lucio Dalla in nieuwe koffieboetiek - Italie in Bedrijf

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



Vorige week woensdag opende Nespresso de deuren van een nieuwe koffieboetiek in het historisch centrum van Bologna. Tijdens de feestelijke opening werd stilgestaan bij een van de grootste zangers die Bologna heeft voortgebracht, Lucio Dalla, die eerder dit jaar overleed.


In de nieuwe boetiek werd een enorm portret van de zanger, geschilderd door de jonge oosterse kunstenaar RED Hong Yi, onthuld. Volgens de organisatoren heeft Lucio Dalla met zijn muziek veel voor de historische stad betekend. Het enorme schilderij van Lucio Dalla is nu onder het genot van een kopje koffie te bewonderen in Bologna’s nieuwe Nespresso-boetiek.




See on italieinbedrijf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33184546229

Messina opent de deur naar Sicilië | Sicilie Reisinformatie

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Informatie over vakantie op Sicilië, Messina provincie in het noord oosten van het eiland.


De provincie Messina in het noordoosten van Sicilië staat beter bekend als de deur van Sicilië. Onder cruise passagiers is de stad Messina vooral bekend als aanlegplaats en natuurlijk kennen we de Straat van Messina, de nauwe doorgang tussen het vaste land van Italië en Sicilië, de plek waar al sinds jaar en dag plannen voor zijn om deze te overbruggen maar die nooit werden gerealiseerd.


Mengpot van culturen

Zoals de rest van Sicilië was ook Messina slachtoffer van de vele overheersingen die het strategies gelegen eiland ten deel vielen. De Romeinen, Byzantijnen, Grieken, Noormannen, Moren, Spanjaarden en Duitsers lieten allen hun voetafdruk achter en niet noodzakelijkerwijs in die volgorde. De gloriejaren waren echter toen de Spanjaarden Messina tot hoofdstad van Sicilië uitriepen voornamelijk vanwege haar importantie als haven.




See on dolcevia.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33184272185

Droomhuis Italië: Grazzano Visconti

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Een tiental kilometers ten zuiden van Piacenza bevindt zich het middeleeuwse dorpje Grazzano Visconti. Aan de voeten van een puik en waardevol kasteel (laat veertiende eeuws, met bijbehorende fraaie tuin) dat is opgenomen in de eregalerij van de Castelli del Ducato di Parma e Piacenza. Een curieus en bijzonder dorpje. Een middeleeuws juweeltje, niet aangetast door de moderne tijd. Op en top Anton Pieck, maar dan zonder pretpark.




Alsof de tijd heeft stilgestaan. Pittoresk tot op de laatste doorwrochte balk. Met bijpassend spook. Het vriendelijke vrouwtje Aloisa, de ongelukkige ega van een trouweloze legerkapitein die haar deed sterven van jaloezie en pijn. Overigens zonder al te veel consequenties voor haar vriendelijke karakter. Zeer aanwezig waart ze rond in het dorp, al was het maar omdat er her en der standbeelden van haar staan.




See on droomhuisitalie.blogspot.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33184122992

Het wilde westen van Toscane - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



De driehoek Cecina, Siena en Piombino zal bij menigeen niet direct tot de verbeelding spreken. Toch is dit gebied zeer de moeite waard. Het is namelijk het noordelijk gedeelte van een bijzondere regio van Toscane, ook wel bekend als de Maremma. En als de naam Maremma nog steeds geen bellen laten rinkelen dan kun je voor volgend jaar een item erbij schrijven op je to-do lijstje. Update de TomTom, koop landkaarten en vergeet niet om een extra geheugenkaart voor je digitale fotocamera te kopen. We gaan naar de Maremma!


De Maremma (van het Latijnse woord marittima; ‘gelegen aan de zee’) is een streek aan de Tyrreense Zee. Voor de geografische bollebozen onder ons: in het zuidwesten van Toscane dus. De Maremma wordt traditioneel bevolkt door butteri, veefokkers die tot voor kort nog altijd paarden gebruikten om alles bijeen te drijven. In het boek van onze eigen Saskia Balmaekers, Ciao tutti, lees je meer over het wilde westen in het zuidwesten van Toscane. In relatief korte tijd heeft het hele gebied zich toeristisch gezien bijzonder rap ontwikkeld zonder daarbij, en dat is belangrijk, afbreuk te doen aan het natuurlijke evenwicht van de oorspronkelijke omgeving. De kleuren, de geuren, de geluiden en de smaken: al deze tradities zijn met zorg bewaard gebleven.




See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33180036890

Biscotti con olio,semplici e con cioccolata | La cucina di nonna Lina

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Biscotti con olio,senza latte ne derivati,adatti a tutti,ottimi per la colazione,o per un dolce dopo pasto accompagnati da un bicchierino di vino liquoroso.


Oggi biscotti con olio,una parte semplici bianchi e una parte con cioccolata,SENZA LATTE NE DERIVATI per chi come me è allergico o intollerante,ma adatti anche a chi non ha questi problemi,infatti ieri quando li ho realizzati sono andati a ruba,ne ho salvati giusto alcuni per fare le foto che vi metto qui sotto




See on blog.giallozafferano.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33157495976

19.200 | de Giulia is weer de oude. Of beter… — Alfaspeed - Alfa Giulia en 105-serie

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Tot achter de oren zaten mijn mondhoeken tijdens de eerste rit na een lange tijd met de Giulia. Vrijdagmiddag kon de Super op worden gehaald bij Auto ‘t Hooft met nieuwe banden (185/65-14 Dunlop), stuurkogels, wiellagers, remleidingen, koppakking en meer noodzakelijks. Ineens merk je dat je auto in jaren steeds onmerkbaar iets minder strak gaat rijden en als er dan allerlei zaken tegelijkertijd worden vervangen ken je je auto niet meer terug.




Dat was dus het geval tijdens de eerste rit die voerde van Doetinchem naar Houten om de Giulia daar binnen te parkeren voor Auto Italia Houten. Geen speling meer in de stuurinrichting, ineens een soort van comfort en het gebrek aan trillingen zorgden voor een rit die voor herhaling vatbaar is. Vervolgens heeft de Giulia tijdens het evenement zoveel leuke reacties gekregen dat hij bijna naast zijn schoe… euh… banden gaat lo… euh… rijden.




See on alfaspeed.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33150009986

Cassano weer buiten Italiaanse selectie - Sport - ED

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



ROME (ANP) - Antonio Cassano is opnieuw buiten de nationale ploeg van Italië gelaten door bondscoach Cesare Prandelli voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Armenië en Denemarken.

De aanvaller, die vorige maand ook niet was geselecteerd voor de wedstrijden tegen Bulgarije en Malta, vormde tijdens het Europees kampioenschap afgelopen zomer nog de aanvalslinie met Mario Balotelli. De aanvaller van Manchester City zit wel weer bij de selectie na een oogoperatie.


Italië heeft 4 punten na 2 wedstrijden in groep B en speelt vrijdag bij Armenië. Vier dagen later ontvangen de Italianen Denemarken in Milaan.




See on ed.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33149848780

Sörensen sterktste in GP Bruno Beghelli Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Deense wielrenner Nicki Sörensen heeft zondag in Italië de GP Bruno Beghelli op zijn naam geschreven. De coureur van Saxo Bank bleef na 196 kilometer, met start en aankomst in Monteveglio, de Italianen Fabio Felline en Matteo Rabottini voor.




Sörensen was in de laatste 10 kilometer ontsnapt uit een groep van vijf en hield stand tot op de finish. De Pool Przemyslaw Niemiec werd vierde, de Italiaan Domenico Pozzovivo vijfde.




See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33149815325

Ciambellone con yogurt al cocco - originalitaly.it

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Volete fare una colazione da campioni? Ecco per voi una ricetta semplice e veloce per una pausa davvero unica. Il ciambellone con yogurt al cocco è una ricetta speciale di OriginalITALY


Consigli di Ory:


Se il cocco non vi piace, qui trovate un’altra deliziosa variante… se invece il frutto esotico proprio vi ‘manda ai matti’ non dovete assolutamente perdervi quest’altra deliziosa ricetta al cocco!




See on originalitaly.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33149618641

Hot roasted Tuscan chicken - Pollo alla diavola | Italian Notes

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Surprisingly fiery chicken from Tuscany.


Pollo alla diavola

Very few recipes from Tuscany involve chili but this is a hot exception. A marinade of tiny peperoncini, sage and lemon juice make it so fiercely hot that guests would ask the devil to take the cook. Another more prosaic explanation of the Italian name is that it the chicken is prepared over open fire, which has induced some recipes to leave out the chili all together, but I think that’s a shame.




See on italiannotes.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33145783950

Ryanair beledigt Italianen door Bari een maffiastad te noemen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft tijdens een vlucht van Parijs naar Bari de woede van haar Italiaanse passagiers op de hals gehaald. Dat gebeurde toen ze de zuidelijke Italiaanse stad Bari een “maffiastad” noemden.




Dat staat vandaag te lezen in de Italiaanse krant ‘La Repubblica’, die een passagier van de bewuste vlucht citeert. “Welkom aan boord van deze Ryanair-vlucht Parijs-Beauvais naar Bari, de stad van de maffia en Sint-Niklaas”, zei een stewardess bij het opstijgen.




Wanneer het incident plaatsvond, is niet duidelijk.




See on hln.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33145644518

Italiaanse vissersschepen vast in Libië - Stentor

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



ROME - Twee Italiaanse vissersschepen zijn om onduidelijke redenen door de gewapende bemanning van een Libische motorboot gedwongen naar Benghazi in Libië te varen. Ze liggen daar aan de ketting. Dat heeft de burgemeester van thuishaven Mazara del Vallo op Sicilië zondag gezegd.


De vissersschepen werden eerst beschoten vanaf het Libische schip en vervolgens geëscorteerd naar Benghazi. Het is onduidelijk wie de baas was op het Libische vaartuig.


De kapitein van een van de Italiaanse bodems heeft laten weten dat er tien keer op de schepen is geschoten. Aan boord van de vissersschepen waren 14 bemanningsleden, Italianen en Tunesiërs.




See on destentor.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/33143643554