zondag 4 november 2012

#torrone #dolci #dolce #sardiniassweet #candy #sardinia #sardegna #mamoiada #barbagia

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



soy_gotan’s photo on Instagram (#torrone #dolci #dolce #sardiniassweet #candy #sardinia #sardegna #mamoiada #barbagia #instagram #instaphoto http://t.co/a9G8QHpJ...)…




See on instagram.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35001601118

Dream Villa and Garden in Le Marche

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend Goed



Rendering Video of a Garden Project for a Villa in Le Marche




See on vimeo.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35001435143

Beppe Grillo nu zelf beticht van seksisme

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Beppe Grillo (zie foto), de Italiaanse komiek die met zijn Vijfsterrenbeweging ten strijde trekt tegen het ‘corrupte politieke systeem’ van zijn land, wordt nu zelf beticht van seksisme. Voorheen was het altijd de voormalige Italiaanse premier Berlusconi die het doelwit was van dit soort aantijgingen, onder meer door de beruchte ‘bunga bunga-feestjes’ met minderjarige prostituées in zijn villa op Sardinië.


Een vrouwelijk raadslid van de Vijfsterrenbeweging in Bologna, Federica Salsi, was onlangs te gast in een televisieshow en negeerde daarmee Grillo’s strikte instructies om niet op tv te verschijnen. Grillo reageerde boos en vergeleek de aantrekkingskracht van de televisie met “de G-spot, waardoor je een orgasme krijgt in zo’n talkshowstudio. Het zijn ‘the fifteen minutes of fame’ van Andy Warhol. Thuis klappen je vrienden en relaties emotioneel als ze je opwinding delen over zo’n kort moment van beroemdheid.”


Grillo’s haat tegen de luidruchtige talkshows die iedere avond op de Italiaanse televisie worden uitgezonden, is gebaseerd op het idee dat zij een podium bieden aan de kaste van professionele politici die zijn beweging nu juist probeert te lozen. Hij werd zelf in 1987 van de staatszenders verbannen nadat hij een grap had gemaakt over corruptie bij de overheid, waarna hij voortaan alleen nog maar optrad voor een live-publiek en later een blog opzette die nu een van de meest bezochte ter wereld is.




See on welingelichtekringen.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34986174376

Italië niet uit Afghanistan in 2014

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



KABUL - Italië trekt in 2014 geen militairen terug uit Afghanistan. Dat heeft de Italiaanse premier Mario Monti zondag gezegd na een gesprek met de Afghaanse president Hamid Karzai. Volgens Monti gaat Italië de steun aan Afghanistan ‘hervormen’, maar is een vertrek niet aan de orde.


De meeste buitenlandse militairen in Afghanistan keren in 2014 terug naar huis. Dat betekent volgens Monti niet dat Italië minder toegewijd is aan de missie in het land. Wel zei hij te hopen dat de presidentsverkiezingen in het land vooruitgang betekenen. Eerdere verkiezingen werden ontsierd door grootschalige fraude.


Karzai drong er in het gesprek opnieuw op aan om buitenlandse verkiezingswaarnemers weg te sturen. Volgens de president is het geven van een dergelijke machtspositie aan buitenlanders een bedreiging voor de soevereiniteit van Afghanistan.




See on nd.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34986011179

Ricetta Sformato di verdure - Le Ricette di GialloZafferano.it

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Lo sformato di verdure è un piatto semplice e povero di grassi che non prevede l’uso di uova o besciamella per compattare gli ingredienti.




Infatti, per preparare lo sformato di verdure, basterà la vostra verdura e formaggi preferiti che andranno sistemati a strati in uno stampo o in una teglia.




Potrete comporre il vostro sformato con verdure diverse a secoda della stagione per scoprire nuovi sapori e creare abbinamenti gustosi.




Un piatto colorato a cui nemmeno i bambini sapranno resistere!




See on ricette.giallozafferano.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34984039225

Vaticaan krijgt dit jaar Italiaanse kerstboom uit de Centraal-Italiaanse regio Molise

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De traditionele kerstboom op het Sint-Pietersplein in Rome komt dit jaar uit de Centraal-Italiaanse regio Molise.


Het bergdorpje Pescopennattaro is de schenker van de 28 meter hoge den.


De boom zal op 5 december naar Rome vertrekken, aldus het persagentschap Ansa zondag.


De populaire kerstboom onder het venster van paus Benedictus XVI wordt elk jaar door een ander land aan het Vaticaan geschonken.


In 2011 kwam hij uit Oekraïne.


De grote den zal op 14 december feestelijk aangekleed worden.




See on vandaag.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34983405637

Culinaire herfst | Alles over het Gardameer in Italie

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Wijnfeesten en culinaire festivals bij het Gardameer in Italië. Proef regionale produkten als olijfolie, kastanjes, truffels, honing en wijn.


Het najaar is bij het Gardameer in Italië traditiegetrouw de tijd van de culinaire festivals rond produkten uit de streek. Oogstfeesten, wijnfeesten en feesten rond regionale specialiteiten als truffels, kastanjes, olijfolie, honing en rijst. Bijna ieder weekend in september, oktober en november is er wel een feest!




See on gardameer-nu.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34982497694

Paus Johannes Paulus II (at Museon)





Paus Johannes Paulus II (at Museon)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34977075605

#High #Tech #Romans in het #Museon in #DenHaag (at Museon)





#High #Tech #Romans in het #Museon in #DenHaag (at Museon)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34971572989

Vendita Appartamento in via mazzini 43. Palermo. Buono stato ...

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend Goed



POLITEAMA - VIA MAZZINI - A pochi passi da via Libertà, in palazzina del ‘900, disponiamo di un appartamento posto al primo piano con ascensore, composto da: ampio ingresso, salone con esposizione a.



See on immobiliare.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34968644466

Il Cielo - Salvatore Masella - De Standaard

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



In Il Cielo lijkt het of je bij een volkse Italiaanse familie terechtkomt. Salvatore Masella staat alleen in zijn kleine open keuken, geholpen door een gezette dame in kniebroek die je doet denken aan een buurvrouw die een handje komt toesteken. Er weerklinkt populaire Italiaanse muziek. In het ouderwetse interieur hangen vakantiefoto’s van Puglia, in de hak van de Italiaanse laars, vanwaar Salvatore afkomstig is. Door een openstaande deur zie je in de gang Italiaanse rommel staan. Een typisch interieur dat gemengde gevoelens oproept. Zou het hier om een Italiaanse toeristenkeuken gaan? Of om zo’n Italiaans eethuis zonder de minste allure, maar waar je verrukkelijk eet?


Masella was alvast een kok in Puglia, net zoals zijn vader, maar midden jaren 90 trok hij met de rugzak door Europa. Zo ontmoette hij de Vlaamse Nathalie Westerlinck, die nu zijn levensgezellin is. Zij heeft de Italiaanse flair helemaal overgenomen: de manier waarop ze met liefde en enthousiasme het menu komt voorstellen, brengt je het water in de mond. Ik hoopte vurig dat het eten beter zou zijn dan de prosecco en de wijnkaart. Bovendien merkte ik op dat hier ook de gruwelijke Italiaanse gewoonte wordt gevolgd om wijnen warm te laten worden in het restaurant.


Il Cielo


Gelmelstraat 6, 2320 Hoogstraten


03/411.20.45, www.ilcielo.be


Gesloten op zaterdagmiddag en maandag




See on standaard.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34966484711

Italiaanse kustwacht haalt drie vrouwenlichamen uit water

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De vrouwen waren met tientallen andere vluchtelingen onderweg van Libië naar Lampedusa toen hun boot zonk. 70 vluchtelingen zijn gered.


De Italiaanse kustwacht heeft in de Middellandse zee de lichamen van drie vrouwen uit het water gehaald. Ze waren met tientallen andere vluchtelingen onderweg van Libië naar het Italiaanse eilandje Lampedusa toen hun boot zonk. De kustwacht heeft 70 vluchtelingen kunnen redden en gaat nog door met de zoekactie.




De Italiaanse kustwacht heeft in de nacht van zaterdag op zondag de lijken van drie vrouwen opgevist uit de Middellandse Zee. De slachtoffers zijn afkomstig van een boot vluchtelingen die is gezonken op 65 kilometer van de Noord-Afrikaanse kust.


De kustwacht kon ook 62 mannen en acht vrouwen levend uit het water halen. Eén van hen was zwanger. Het is onduidelijk hoeveel mensen er aan boord waren. Daarom gaat de zoekactie verder.


Sinds begin dit jaar zijn al 8.000 bootvluchtelingen aangekomen in Italië.




See on deredactie.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34966372879

Roman Bioarchaeology Carnival XXII

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Roman-era Finds


Rome. 18 October. A man following a cat happened upon a previously unknown(?) catacomb underneath Rome near Via di Pietralata. The underground burial chamber likely dates to the 1st century BC through the 2nd century AD. Both cremations and inhumations seem to have been found. No pictures that I could find. I hope we’ll hear more about this in coming months. Rome. 19 October. Investigations into the activity of tombaroli (tomb-raiders) in the Alban Hills led to the recovery of some ex-voto statues possibly dedicated to Juno. In the tomb raiders’ homes were also found some artifacts from Etruscan tombs. Austria. 15 October. Excavations for a road uncovered a child’s grave dating to around the 1st century AD. It appears to have been an inhumation, as the presence of deciduous teeth is noted, and the grave looks like some kind of rock-cut tomb, interestingly enough. England. 22 October. Widening of a major road in Nottinghamshire has revealed a Late Iron Age / Early Roman settlement (1st c BC - 3rd c AD). There are at least two human burials: one in a flexed position and one in an extended position, probably Iron and Roman age, respectively. Some artifacts remained, but in general the graves were highly disturbed. Read More

See on poweredbyosteons.org

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34964987286