woensdag 5 december 2012

Italiaanse topjockey betrapt op cocaïne

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italiaanse topjockey Frankie Dettori is door de Franse federatie voor het paardenrennen voor een half jaar geschorst na een positieve dopingtest. De 41-jarige vedette werd op 16 september in de Franse plaats Longchamp betrapt op een ‘niet-prestatieverbeterend middel’. Het zou gaan om cocaïne.



‘Hij erkent dat hij een fout maakte en dat hijzelf verantwoordelijk is voor de situatie waarin hij verzeild is geraakt’, meldde Dettori’s advocaat aan de Britse omroep BBC.



Dettori vestigde in 1996 definitief zijn naam in de jockeywereld door op één dag alle zeven wedstrijden van Ascot te winnen.

See on ad.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37277366959

Bewonder de Porta della Mandorla in de Dom van Florence | Florence-Nu.nl

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



De Duomo van Florence is schitterend. De enorme koepel, een waar architectonisch meesterwerk, de schitterende mozaïeken boven de ingangen, de slanke klokkentoren naar een ontwerp van Giotto… ze boezemen allemaal ontzag in.



Wie de Duomo in zijn geheel goed in zich heeft opgenomen, doet er goed aan ook een aantal details te bekijken. Want ook op het kleinste niveau zijn er schitterende dingen te zien: prachtige kleine marmeren beeldjes, schitterende kaarsenhouders en de Porta della Mandorla, oftewel de ‘Deur van de Amandel’.



Deze deur bevindt zich aan de noordzijde van de Duomo. Het was ooit de laatste deur die versierd werd voor de kathedraal helemaal klaar was. Met succes, want het is met recht de mooiste deur van deze kerk. In 2012 werd de deur, na een restauratie van 12 jaar, weer gepresenteerd aan de inwoners en bezoekers van de stad.

See on florence-nu.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37277184910

Vandalen vernietigen Italiaanse topwijn - De Standaard

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



BRUSSEL - Zeshonderd hectoliter van de beste Italiaanse wijn is door vandalisme onherroepelijk verloren gegaan.

Case Basse di Gianfranco Soldera – kortweg Soldera – is een van de beste en duurste wijndomeinen van Italië, gelegen in de al even beroemde wijnstreek Brunello di Montalcino in Toscane. Een fles Soldera kost om en bij de 200 euro.



In de nacht van 2 op 3 december zijn vandalen in de kelder van Soldera binnengedrongen en hebben daar alle vaten waarin de wijn lag te rijpen, laten leeglopen.



Zes volledige jaartallen, van 2007 tot 2012, zijn daarbij op de vloer gestroomd, waardoor 626 hectoliter van de duurste Italiaanse wijn onherroepelijk verloren is gegaan. De vernietigde marktwaarde wordt geschat op 15 miljoen euro.



Gianfranco Soldera is een van de meest getalenteerde wijnmakers van Italië en geniet een wereldwijde cultstatus onder wijnliefhebbers. Naast een financiële ramp is het verlies van zes jaar van zijn levenswerk voor hem ook een zware mentale klap.

See on standaard.be




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37275704185

Ricetta Croccante - Le Ricette di GialloZafferano.it

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Il croccante misto è il tipico dolce che si trova su tutte le tavole natalizie, ricco e profumato è l’ideale da servire a fine pasto o durante la merenda dei freddi pomeriggi invernali.

Il croccante può essere preparato con diversi tipi di frutta secca, in questa ricetta vi proponiamo una versione molto ricca perché allo zucchero caramellato viene aggiunto un misto di frutta secca (mandorle, nocciole, noci, pistacchi, pinoli) che viene insaporita da una leggera tostatura.

Il tocco in più di questo croccante è l’aggiunta del sesamo che gli conferisce un sapore assai particolare rendendolo ancora più aromatico e variegato.

See on ricette.giallozafferano.it




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37270566452

La Lavorazione del Corno: Arca Horn, Recanati

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Dalla sua fondazione nel 1958 Arca continua a dare vita ad oggetti preziosi con i segreti della lavorazione del corno.

Le collezioni Arca, sono costituite da prodotti unici al mondo, oggetti di lusso e senza tempo che raccontano storie di passione, tradizioni familiari, ed un territorio, quello Marchigiano, dove la maestria artigianale è di casa-

Con Arca arte e artigianato di eccellenza si fondono per dare forma ad esclusivi pezzi unici che entrano nei vostri gesti quotidiani, nella vostra cultura e nel vostro piacere di vivere insieme cose che amate di piu` per essere tramandati alle persone che amate di più.

See on arcahorn.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37267503594

Bottiglie di vino: tappo di sughero, di plastica o a vite? Qual è il migliore? | Il Fatto Alimentare

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



In molti Paesi ormai i tappi a vite per le bottiglie di vino sono consuetudine ma gli italiani fatica ad accettare questa modernità.



See on ilfattoalimentare.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37267410450

Broccoli strascinati o ripassati in padella - Dry-Sautéed Broccoli

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



The ripassare technique, perhaps the most common in central and southern Italian vegetable cookery, in which parboiled vegetables are then sautéed in garlic-infused oil. The result is a rather soft and mellow vegetable that readily absorbs the taste of its cooking medium. Today we will take a look at a technique (strascinati, literally “dragged”) where you simply skip the initial parboiling and sauté the vegetable—typically, broccoli—resulting in a much firmer texture and ‘nuttier’ more intense flavor. This technique, typical of Rome, though perhaps not the prettiest way to make broccoli, it is one of the tastiest.



Ingredients (serves 4-6 as a contorno or side dish)



1 head of broccoli

2-3 cloves of garlic, peeled and slightly crushed

Olive oil

Salt and pepper

Water or white wine

Peperoncino, to taste



Click on the photo for directions

See on memoriediangelina.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37267286197

Ferrari passeert de 10 miljoen op Facebook | Auto Edizione

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Ferrari heeft meer dan 10 miljoen volgers op Facebook en vindt dat terecht geen niemendalletje. Of op z’n Engels gezegd, geen klein briesje.. Grote baas Luca Cordero di Montezemolo neemt er zelfs even voor de gedaante van een stripfiguur aan, zoals momenteel te zien is bovenaan de fanpagina en in dit erg leuke animatiefilmpje. Ferrari is sinds 2009 actief op facebook en het behoeft natuurlijk geen uitleg waarom het wereldberoemde merk overal zoveel volgers kan vinden. Het afgelopen jaar zijn er zo’n 4 miljoen volgers bijgekomen. Uit onderzoek blijkt dat het vaak om jonge fans gaat uit opkomende economieën. Dat laatste merken wijzelf overigens ook op onze eigen www.autoedizione.com, waar we van ook maar 1 miljoen volgers enkel nog even kunnen dromen. Maar we heten dan natuurlijk ook geen Ferrari…

See on autoedizione.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37263651510

Wijndrama met Brunello Montalcino

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



In Italië hebben vandalen ruim 62.000 liter topwijn laten weglopen. Het gaat om een Brunello di Montalcino van het huis Soldera.



De verkoopwaarde van de partij wijn wordt geschat op zo’n 9 miljoen euro. De prijs van een fles Soldera begint bij ruim 100 euro.



De vandalen forceerden de toegang tot de wijnopslag van het landgoed en lieten zes grote opslagvaten leeglopen. In de vaten zat wijn uit 2006.



‘Nooit ruzie’

Eigenaar Gianfranco Soldera heeft geen idee wat de achtergrond van het vandalisme is. “Ik heb nooit ruzie met mensen gehad en ik ben nooit bedreigd”, aldus de bedroefde eigenaar van het wijnlandgoed.



Brunello di Montalcino is één van de topwijnen van Italië. Er zijn zo’n 250 landgoederen en kastelen in Toscane waar deze volle rode wijn wordt gemaakt.

See on nos.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37261374464

Naast onze eigen Auto Rai nu ook Motor Show van Bologna met uitsterven bedreigd | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De nationale Italiaanse autosalon Motor Show di Bologna editie 2012, is nog maar net op weg, of het voortbestaan van dit evenement staat al op de landelijke agenda. We weten allemaal dat het wat onze eigen Auto Rai betreft een stuk abrupter is gegaan, aangezien we volgend jaar ervan verstoken zullen blijven en het nog maar de vraag is wanneer we er weer een beleven mogen. Het zijn de gevolgen van een diepe aanhoudende crisis op de Europese markt. In Italië registreerde men de afgelopen maand de langste negatieve reeks (met een afname van meer dan 10% per maand) sinds 1977.



Het is de organisatie van de Motor Show zelf, die deze gelegenheid aangrijpt om de noodklok te luiden. De salon van Bologna wordt al 23 jaar door het Franse beursgenoteerde GL Events georganiseerd. Afgevaardigde van GL Events Italia Giada Michetti (foto) vraagt nu de hele Italiaanse autosector om mee te werken aan nieuwe meer levensvatbare oplossing. Wat Michetti vraagt is eigenlijk een oproep aan buiten- en binnenlandse fabrikanten, om niet weg te blijven van de salon, ondanks de crisis.

See on autoedizione.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37258877184

Abarth spotje genomineerd voor beste Amerikaanse TV-commercial | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het spotje “Seduction” van Abarth, dat een jaar geleden de hele wereld verraste, is in Amerika genomineerd voor ‘Best TV Commercial’. Het spotje was een schot in de roos en werd door miljoenen mensen gezien tijdens de Super Bowl en op Youtube. Het onbekende Abarth werd daardoor in één klap bekend als het verleidelijke label met de schorpioen en de Fiat 500 was niet langer slechts een vrouwelijke auto, in de ogen van het Amerikaanse mannelijke publiek. Gisteren zagen we al een waardige opvolger van dit spotje met dezelfde mooie Catrinel Menghia in de hoofdrol, in verband met de introductie van de Abarth 500C in de VS.



Fiat sprak in dit spotje de treffende zin uit ‘je zult nooit het moment vergeten dat je er een voor het eerst zag’ en dat lijkt nog waar ook, gezien het effect van deze commerciële boodschap. Detroit Adcraft zal het eindoordeel organiseren, wat ook geldt voor heel aantal andere spotjes. Het Fiat 500 Abarth spotje bewijst dat je met weinig middelen iets krachtigs kunt neerzetten, want erg duur was de productie niet. Deze reclameboodschap werd vorig jaar gerealiseerd door het bureau Richards uit Dallas en is nu door verschillende reclamebureaus en recensenten in Amerika aanbevolen als beste spotje van 2012.

See on autoedizione.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37256228754

Kate in de Napolitaanse kerststal | Kerst met Ciao Tutti

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Eerder schreef ik al over de Napolitaanse kerststal, die naast Maria, Jozef, het kindjes Jezus, de herders, engelen en koningen nog veel meer figuren ten tonele voert. Bekende Italianen (politici, voetballers, filmsterren) schaarden zich rond de kribbe, en sinds vandaag is ook Kate Middleton verzekerd van een plekje in de herberg. De Napolitaanse kerststalmakers grepen het feit dat de Britse prinses zwanger is aan voor een miniversie van Kate, met een buik die heel wat boller is dan in werkelijkheid. Benieuwd of er volgend jaar een mini-Kate of mini-William mag plaatsnemen in de stal…

See on kerstmetciaotutti.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37255615617

Tuscany’s History and Cultural Heritage from Florence to Siena and Beyond

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Cotributing writer Lauren Itzkowitz takes a look at Tuscany’s history and it’s rich cultural sites while touring through many of it’s famed towns…



See on thecultureist.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37253542722

Welkom bij il Pecorino | il Pecorino

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



il Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en een belangrijk product in dit Italiaanse winkeltje in de Van der Pekstraat in Amsterdam-Noord. Naast allerlei andere zelf geimporteerde verse en houdbare Italiaanse producten zoals mooie Toscaanse hammen en salami’s, olijfolie, wijnen, pasta’s, sauzen, cantuccini etcetera

See on ilpecorino.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37253376077

Benzina, 12-13 dicembre confermato lo sciopero - ECONOMIA

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Ma c’è un nuovo vertice tra sigle sindacali e governo lunedì 10.



Fegica, Faib e Figisc hanno confermato lo sciopero dei benzinai per il 12 e 13 dicembre.

Lo hanno annunciato i rappresentanti delle tre sigle al termine dell’incontro al ministero dello Sviluppo, riferendo che, comunque, è prevista una nuova riunione per lunedì 10 dicembre, da cui però non si attendono novità sostanziali.



«ACCONTO DI 2 CENT A GESTORE». Nell’incontro del 4 dicembre, convocato dal sottosegretario allo Sviluppo economico, Claudio De Vincenti, i rappresentanti dei gestori hanno raccontato quali sono i problemi del settore, proponendo alcune soluzioni, tra cui quella fondamentale, che potrebbe far revocare l’agitazione, e cioè «il pagamento da parte delle compagnie di 2 cent a gestore come acconto sulla futura contrattazione»: un’erogazione che non necessariamente deve avvenire in contanti, ma che può realizzarsi sotto diverse altre forme, per esempio non accollando ai gestori il peso delle campagne di sconto.



COINVOLTE LE COMPAGNIE PETROLIFERE. Il sottosegretario, hanno spiegato all’unisono Fegica-Cisl, Faib-Confesercenti e Figisc-Confcommercio «ha preso atto delle richieste, impegnandosi a verificarle con le compagnie petrolifere: per questo ci sarà una nuova riunione, programmata per il 10 dicembre».

È quindi probabile che, prima di lunedì 10, il ministero decida di convocare anche le compagnie petrolifere.

«Ma il governo non ha niente da darci», hanno constatato i gestori, «quindi i margini di manovra per una possibile revoca non esistono».

See on lettera43.it




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37251911786

Bestelling 5000ste pizza in Lago Bistro Italiano

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



HOOFDDORP - Trish Valk, Supervisor van Lago Bistro Italiano, heeft afgelopen vrijdagavond de 5000ste pizza in het restaurant geserveerd. Merryn Metheuver genoot met drie vrienden bij Claus Event Center van het Pizza & Bowlen arrangement. Na het serveren van de pizza is Metheuver verrast met een mand vol Italiaanse lekkernijen.



‘De pizza’s zijn erg in trek bij onze gasten, helemaal in combinatie met het voordelige Pizza & Bowlen arrangement. De hardlopers zijn de pizza’s prosciutto en spicy chicken. Ook Merryn bestelde de pittige pizza met kip. Sinds het begin van de zomer van 2012 serveren wij huisgemaakte pizza’s als belangrijk onderdeel van het nieuwe Italiaanse concept van de intieme bistro van Claus,’ aldus Valk.



Lago Bistro Italiano is een Italiaanse bistro. Het menu biedt een ruime keuze aan verrassende antipasti, verse pasta’s en huisgemaakte pizza’s tot heerlijke vleesgerechten, originele dessert en populaire Italiaanse drankjes.

See on dichtbij.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37248619544

Italiaanse Baristapiet brengt bezoek aan Casa Di Lella

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Buongiorno! Vannacht is de #Italiaanse #Baristapiet langsgeweest bij Casa Di Lella. Heeft zeker geen keuze kunnen maken voor een #Caffettiera!


adilella’s photo on Instagram…



See on instagram.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37248138055

Italiaanse espresso koffie van traditionele brander, volle zachte smaak

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Italiaanse espresso koffie MaCafe



Italiaanse espresso koffie van MaCafe, een kleinschalige traditionele Italiaanse espresso koffiebranderij. Waar de familie al drie generaties lang espresso koffie brandt. Volgens Noord Italiaanse traditie en dus zacht en vol van smaak. De gebrande koffiebonen worden nog handmatig gemelangeerd. Fraaie luchtdichte verpakking.





MaCafe Italiaanse espresso koffie



MaCafe is een tradtionele Italiaanse espresso koffie branderij uit Lombardije. In Noord Italië worden Italiaanse melanges wat lichter gebrand dan wat in het Zuiden gebruikelijk is. Door de lichtere branding komen de fijne smaaknuances van kwaliteitsbonen beter tot haar recht. MaCafe was de eerste Italiaanse koffiebrander met ecologisch gecertificeerde koffiebonen.

See on casabarista.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37247839360

Bialetti Moka Express - caffettiera - 2 kopjes

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Deze Bialetti Moka Express caffettiera, het koffiepotje dat in Nederland ook wel onterecht bekend staat als percolator, is groot genoeg voor 2 tazzine, kopjes espresso. Het koffiepotje is van aluminium, alleen de caffettiera Bialetti Venus is van RVS.



Om tot deze espresso te komen dien je de volgende stappen te doorlopen.



Draai de caffettiera open

Lift het filterbakje uit de bodem

Vul de bodem vervolgens met water tot net onder het luchtgaatje

Vul de filter met koffie en plaats deze weer op de bodem

Draai het bovenste gedeelte weer op het onderste gedeelte en zorg dat het strak is aangedraaid

Zet de caffettiera op middelhoog vuur en wacht tot het water gaat koken. Geef het potje de tijd om druk op te bouwen!

Door de druk van het stoom wordt de koffie naar boven gestuwd

Hoor je de koffie ‘sputteren’, draai dan de energiebron uit.

Na een aantal minuten is de espresso klaar, dus genieten maar!!



De caffettiera kan gebruikt worden op gas, electrisch en keramisch. Alleen de Bialetti Venus is geschikt voor inductie!



See on italiewarenhuis.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37247667647

Vandalen verspillen kostbare Italiaanse wijn

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



ROME - Vandalen hebben bijna de gehele productie uit de jaren 2007-2012 van een van de meest begeerde wijnen van Italië, Soldera Brunello di Montalcino, verspild.



Dat heeft de eigenaar van de Toscaanse wijngaard, Giuseppe Soldera, dinsdag gezegd.



Vandalen braken in de nacht van zondag op maandag in de wijnboerderij in, zei Soldera. Ze trokken de stoppen uit de wijnvaten, lieten de inhoud wegstromen en gingen ervandoor. Er werd geen enkele fles buitgemaakt.

Soldera schatte het verlies op ruim zestigduizend liter, oftewel enkele miljoenen euro’s. De politie tast nog in het duister.

See on nu.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37246820525

Jeugdwerkloosheid stijgt dramatisch in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



ROME -

In deze economische crisistijd heeft de supermarktketen One Price van de Italiaanse holding BSE wel een hele bijzondere manier gevonden om klanten aan te sporen om geld uit te geven. Iedereen die minstens dertig euro bij de supermarkt heeft uitgegeven krijgt een lot waarmee hij kan deelnemen aan een loterij.



Wat kun je winnen? Een baan. Een tijdelijke baan voor vier maanden, je werkt 24 uur per week en krijgt een salaris van 1100 euro bruto per maand.„Bij andere maatschappijen kun je een vakantie winnen, bij ons een baan”, zegt Alessandra Aloisi van de holding BSE trots. In totaal zijn er 12 van zulke parttime banen beschikbaar. En Aloisi sluit niet uit dat één van de gelukkige winnaars die een parttime baan wint uiteindelijk een vaste betrekking met een contract voor onbepaalde tijd krijgt.



Op 20 januari vindt de trekking plaats, in de maanden erop kunnen de 12 winnaars aan de slag. Overbodig te zeggen dat de actie een groot succes is gebleken. De grote meerderheid van de mensen die minstens 30 euro in de supermarkt One Price uitgaf deed mee aan de loterij. Want banen liggen niet voor het oprapen in Italië en als je het zelf niet zoekt, dan ken je wel iemand.



De werkloosheid in Italië, en met name de jeugdwerkloosheid, stijgt namelijk dramatisch. De werkloosheid is gestegen van 5,8% in 2007 tot aan 11,1% dit jaar. In ruim vijf jaar tijd is het werkloosheidcijfer dus bijna verdubbeld.

See on telegraaf.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37246504832

Fiat presenteert zich in Los Angeles als sexy automerk | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Fiat als sexy automerk; Dat is misschien iets wat de meeste Europeanen niet direct als logische combinatie zien, maar met een volledig 500-gamma en een nieuw Amerikaans publiek, durft Fiat deze associatie volop aan. Vorig jaar zagen we al en zeer geslaagde uitdagende Abarth-spot debuteren, met een hoofdrol voor het Roemeense topmodel Catrinel Menghia. Dit is niet bepaald onopgemerkt gebleven, ook niet in de VS. De Fiat 500 Abarth is voor dit jaar zelfs al uitverkocht in Amerika. Een verleidelijk imago met een heel eigen gezicht dus. De reclameafdeling van het Italiaanse merk trekt ter gelegenheid van de autosalon in Los Angeles deze lijn nu zelf volledig door.

See on autoedizione.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37245907430

Geen kerst zonder amaretto | Kerst met Ciao Tutti

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Na een uitgebreid Italiaans kerstdiner waar het ene na het andere heerlijke gerecht op tafel komt, is er maar één manier om het eten een beetje te laten zakken en je spijsvertering klaar te maken voor nog meer lekkers dat ongetwijfeld gaat volgen. Geen dutje, geen lange wandeling door de sneeuw, nee, de enige oplossing is een glaasje likeur!



En welke likeur kun je dan beter nemen dan de ‘Lorenzo Inga amaretto originale’, die onlangs door het toonaangevende International Wine and Spirit Competition is verkozen tot ‘beste amaretto’? Lorenzo Inga geeft invulling aan de term ‘originale’ met de zo geliefde geur en smaak van marsepein en gesuikerde amandel. De ‘zachte structuur’ en het ‘zoete en volle mondgevoel’ werden hoog gewaardeerd door de jury. In tegenstelling tot de merken die origineel claimen te zijn, is deze amaretto dus niet van gemalen perzikpitten gemaakt, maar van amandel. En dat proef je!

See on kerstmetciaotutti.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37245789944