zondag 6 januari 2013

De Italiaanse Sinterklaas: La Befana - Grand'Italia

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Zoals Sinterklaas op 5 december door ons land trekt, zo hebben de Italiaanse kinderen op 6 januari La Befana. Een goede heks of fee die kinderen die zoet zijn geweest beloont met snoep en stoute kinderen met steenkool of donker snoep. Maar wie is La Befana eigenlijk? En waar komt deze Italiaanse traditie vandaan?




La Befana komt uit de Italiaanse folklore. Volgens de legende klopten de drie wijzen bij deze oude vrouw aan om de weg te vragen naar de plek waar Jezus Christus werd geboren. Ze vroegen haar mee te gaan, maar La Befana weigerde omdat ze nog veel werk te doen had. Achteraf kreeg ze spijt en is ze op eigen houtje op zoek gegaan naar het kindeke Jezus. Ieder jaar vliegt ze op haar bezemsteel door het land om alle kinderen cadeautjes te schenken in de hoop ooit Jezus te bereiken.




Op 6 januari is het feest voor de kinderen in Italië. La Befana klimt via de schoorsteen de huizen in en zet snoep en cadeautjes neer voor de kinderen. Maar pas op, want La Befana wil door niemand worden gezien. Loop je haar toch per ongeluk tegen het lijf, dan kun je rekenen op een fikse klap met haar bezemsteel.




See on granditalia.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/39826676230