donderdag 31 januari 2013

Eerste Italiaanse Holocaustmuseum komt in Rome - Italie in Bedrijf

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Al jaren werd erover gespeculeerd, maar nu heeft de gemeenteraad van Rome de knoop doorgehakt. In Villa Torlonia, het stadspark waar momenteel al twee musea gevestigd zijn, komt een Holocaustmuseum.


Het park lijkt in eerste instantie niet de aangewezen plek voor een museum ter nagedachtenis aan de Holocaust, aangezien het landgoed van 1925 tot 1943 toebehoorde aan de omstreden dictator Mussolini. In 1918 werden er echter restanten gevonden van joodse tombes uit de derde en vierde eeuw voor Christus, waardoor bij de initiatiefnemers sinds de jaren negentig het idee ging spelen om de voormalige villa van Mussolini te verbouwen tot een Holocaustmuseum.


De Italiaanse overheid ende Italiaanse televisieomroep RAI zullen de zorg dragen voor een televisiespot, welke tot en met juni regelmatig zal worden uitgezonden en waarin Italianen wordt gevraagd (im)materiële herinneringen aan de Holocaust met de organisatie te delen.


In mei wordt begonnen met de bouw van het project, dat de overheid tenminste 21,7 miljoen euro zal gaan kosten. De overige financiering zal van subsidies moeten komen. De initiatiefnemers verwachten dat het museum over twee jaar opengaat voor publiek.




See on italieinbedrijf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41939569315