vrijdag 25 januari 2013

Italianen pleegden in 2012 voor 56 miljard euro fraude

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Italianen hebben vorig jaar voor meer dan 56 miljard euro fiscale fraude gepleegd. Zo luidt het vandaag in een persbericht van de Italiaanse financiële politie (GDF). In de kader van het onderzoek naar belastingontduiking, werden bovendien ongeveer 12.000 personen aangegeven bij het gerecht.




De speurders van de financiële politie ontdekten vorig jaar 8.617 fraudeurs die volledig onbekend waren bij de belastingsdienst. Ze hadden namelijk nog nooit een inkomen aangegeven bij de fiscus. In totaal verduisterden de “onbekende fraudeurs” 22,7 miljard euro.


Daarnaast ontdekte de politie voor 17,1 miljard euro internationale belastingfraude, het resultaat van investeringen in fictieve vennootschappen in belastingparadijzen. De overige 16,3 miljard euro werden “op een andere manier” verduisterd, aldus GDF. De financiële politie heeft bovendien 11.769 vermoedelijke daders aangegeven bij het gerecht.




Strijd opgevoerd




De strijd tegen de fiscale fraude is in een stroomversnelling gekomen sinds de herfst van 2011, toen premier Mario Monti aan de macht kwam. “We gaan onze inspanningen voortzetten om het geld terug te vinden dat toebehoort aan de staat”, luidt het bij de politie.


Naast de belastingfraude ontdekten de speurders ook ongeveer 30.000 illegale werknemers, waaronder 16.233 zwartwerkers. Ten slotte namen ze voor meer dan een miljard euro goederen in beslag van de fraudeurs.




See on demorgen.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41424451689