zondag 6 januari 2013

Manicotti met ricotta en tomatensaus - honingtomaten.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Maakt u vanavond ook deze lekkere pastaschotel van manicotti met ricotta en tomatensaus?




Bereidingswijze:



Terwijl u de pasta kookt volgens bijgeleverde instructies in licht gezouten water, afgiet en af laat koelen laat u de oven voor verwarmen op 190 graden Celcius. Gedurende deze tijd verhit u ook een eetlepel olijfolie in een middelgrote pan. Voeg hier de fijn gesneden tomaten, inclusief sap, aan toe en breng deze aan de kook. Zodra de tomaten koken verlaagt u het vuur en laat u deze gedurende 10 minuten sudderen totdat er een saus ontstaat. Kruid de tomatensaus naar smaak met peper en zout.


Meng in een grote kom de ricotta, eieren, tijm, oregano en tweederde van de Parmezaanse kaas. Kruid het mengsel met 1 theelepel zout en ½ theelepel vers gemalen peper. Roer de champignons door het mengsel indien u deze gebruikt.


Gebruik een slagroomspuit om de afgekoelde manicotti te vullen met het ricottamengsel, circa 3 eetlepels aan vulling per grote schelp.


Spreid de helft van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Leg de gevulde manicotti in de tomatensaus en verdeel de overige saus weer over de manicotti heen. Sprenkel de overgebleven Parmezaanse kaas over het gerecht en bak deze heerlijke pastaschotel gedurende circa 30 minuten voordat u deze serveert.






See on honingtomaten.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/39833211983