zondag 27 januari 2013

Rel om uitspraken Berlusconi over Mussolini - PAROOL

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Oud-premier Silvio Berlusconi heeft zondag opnieuw veel Italianen tegen zich in het harnas gejaagd met ongepaste uitspraken over zijn voorganger Benito Mussolini. Pijnlijk genoeg deed hij die uitgerekend bij de Auschwitz-herdenking in Milaan, waar hij onaangekondigd was opgedoken.




Berlusconi zei dat Mussolini’s rassenwetten tijdens de Tweede Wereldoorlog een slechte zaak waren, maar dat de fascistische dictator Mussolini volgens hem ook ‘veel goede dingen’ heeft gedaan.




Het is niet de eerste keer dat de ex-premier zich positief uitlaat over zijn voorganger. Maar dat hij dit juist doet tijdens de herdenking van de Holocaust, vinden veel Italianen bijzonder ongepast, zo blijkt uit discussies op internet.




Bij het verlaten van de ceremonie werd Berlusconi dan ook uitgefloten door omstanders; ook werden hem dingen nageroepen als ‘Buffone!’ (Clown!). De Italiaanse politiek kwam met scherpe reacties op het optreden van de mediamagnaat. De fractievoorzitter van de Democratische Partij (PD) in de Kamer van Afgevaardigden, Dario Franceschini, noemde ‘de woorden van Berlusconi een schande en een belediging voor de geschiedenis en de nagedachtenis’ van de slachtoffers. Hij eiste dat Berlusconi excuses aanbiedt aan de Italianen. Oud-onderzoeksrechter Antonio Di Pietro, leider van de partij Italië van de Waarden, noemde Berlusconi een ‘karikatuur’ van Mussolini.




See on parool.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41622989017