donderdag 31 januari 2013

'Met snorfietsen dreigen Italiaanse toestanden' - PAROOL

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De helmplicht moet ook gaan gelden voor snorfietsen. De stad wil dat het rijk een einde maakt aan het onderscheid tussen blauwe en gele kentekens. Anders dreigen ‘Italiaanse toestanden’.


Dat schrijft de gemeente in een brief die vandaag wordt behandeld in de commissievergadering Verkeersveiligheid van de Tweede Kamer. Volgens wethouder Eric Wiebes (Verkeer) zijn de straten van Amsterdam te smal om de groei van het aantal snorscooters te verwerken.


Amsterdam kan zelf niet genoeg doen om de overlast door snorscooters aan te pakken en wil dat de minister structurele maatregelen neemt. ‘De categorie snorfiets heeft geen meerwaarde voor de bereikbaarheid van Amsterdam,’ schrijft Wiebes.


Scooters rijden bovendien stelselmatig te hard. Dat bleek eerder uit onderzoek van de Amsterdamse Fietsersbond, maar komt ook naar voren uit cijfers van de gemeente zelf. Gemiddeld rijdt 77 procent van de snor-scooters binnen de ring sneller dan de toegestane 25 kilometer per uur.


Volgens Wiebes hebben handhavingscampagnes onvoldoende resultaat. Door het opheffen van het onderscheid tussen snorscooters en gewone scooters kan de eerste categorie naar de rijweg worden verplaatst. De berijders moeten dan wel een helm dragen.




See on parool.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41929798739