zondag 6 januari 2013

Tarantino krijgt in Rome carrièreprijs van Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



De Amerikaanse regisseur heeft in Rome een oeuvreprijs gekregen. Zijn nieuwe film “Django unchained” is er ook in avant-première gegaan.


Quentin Tarantino heeft gisteravond in Rome een carrièreprijs gekregen uit handen van de Italiaanse filmcomponist Ennio Morricone. “Django unchained”, de nieuwste film van de Amerikaanse regisseur, is er, in aanwezigheid van de cast, ook in avant-première gegaan.




“Django unchained” is een ode aan de oude spaghettiwesterns, waar Morricone veel muziek voor geschreven heeft. Morricone loofde Tarantino als “een grote cineast, die erin slaagt de thema’s die hij kiest met groot talent en veel verbeelding te behandelen. Bedankt voor wat je doet voor de cinema”, zei Morricone. Tarantino noemde het “een grote eer” om zijn western “aan de grootste Italiaanse cowboys te mogen vertonen”.




Zijn film vertelt het verhaal van een zwarte slaaf (rol van Jamie Foxx, tweede van rechts op foto in tekst) die premiejager wordt. Hij wil zijn vrouw redden uit de handen van een brutale plantage-eigenaar (rol van Leonardo DiCaprio). Ook Christoph Waltz, Samuel L. Jackson en Kerry Washington spelen mee in de film.


In de VS heeft de film al enige controverse veroorzaakt. Regisseur Spike Lee liet weten dat hij “uit respect voor zijn voorouders” niet naar de film zou gaan kijken. “De slavernij in Amerika was geen spaghettiwestern van Sergio Leone”, zei hij. “Het was een holocaust.”


Tarantino is bekend van films als “Pulp fiction”, “Kill Bill” en “Jackie Brown”. “Django unchained” komt bij ons op 16 januari uit.






See on deredactie.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/39829863556