donderdag 28 februari 2013

Beppe Grillo legt vinger op Italiaanse wonde, maar draagt hij ook oplossingen aan?

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Beppe Grillo (64) haalde met zijn Vijfsterrenbeweging maar liefst 25 procent van de stemmen binnen bij de Italiaanse verkiezingen. Voor een eerste deelname aan nationale verkiezingen is dat een ijzersterk resultaat. Maar wie is Beppe Grillo eigenlijk? En wat is de stuwende kracht voor zijn steile vlucht?




Buitenlandse opiniemakers noemen de overwinning van Beppe Grillo een verrassing. In Italië is niemand echt verbaasd over de overwinning van zijn Vijfsterrenbeweging (Movimento Cinque Stelle). De meeste Italianen hadden zich verwacht aan een puik resultaat voor de beweging, al overtreft de 25 procent het resultaat dat voorspeld werd in de peilingen. Peilingen die bovendien voor zowat elke partij de bal hebben misgeslagen.




Maar wie is Beppe Grillo eigenlijk? En wat is de stuwende kracht voor zijn steile vlucht? Wat meteen duidelijk was tijdens zijn tour door Italië, was dat de partij geen traditionele politieke partij is. Dat is altijd een goed begin in een land waar de bevolking de traditionele partijen niet langer vertrouwt. Maar de man beslaat meer dan één dimensie.




See on dewereldmorgen.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44208667627