vrijdag 22 februari 2013

Een Venetiaanse collega | Venetië | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Paola Zoffoli schrijft over Venetië, o.a. in de gids Venezia insolita e segreta (Het ongewone en geheime Venetië) en voor kinderen VivaVenezia en Tobia, il gondoliere.


Tijdens Saskia’s laatste verblijf in Venetië zocht ze een fijne plek om alvast de eerste aantekeningen uit te werken tot een leesbare tekst. Zo’n plek moet altijd aan drie eisen voldoen: wifi, goede koffie en niet al te druk – en vooruit, liefst ook met voldoende lekkers voor bij de koffie. De Tearoom aan de Rio Marin (Santa Croce) was zo’n plek: licht, kleurrijke kunst aan de wand, veel keuze in koffie en thee en zelfgebakken taarten op de toonbank.


Nadat ze zich had geïnstalleerd en de eigenaar haar had voorzien van een flink stuk taart en een cappuccino, bekeek Saskia de Venetianen die langs snelden, op weg van het station naar Piazzale Roma. Het was nog vroeg, en op het water was het nog rustig. Nog geen gondels met toeristen, zo af en toe kwam alleen een boot met pakjes of kratten voorbij.


Terwijl ze de eerste zinnen over de belevenissen van de dagen ervoor schreef, werd het tafeltje naast haar ingenomen door een vrolijke dame die de eigenaar goed bleek te kennen. Ook zij zat al gauw, voorzien van cappuccino en taart, driftig op haar toetsen te tikken. Na een tijdje gezamenlijk te hebben zitten schrijven, vroeg de eigenaar of ze nog wat wilden drinken. Beide dames bestelden een kopje thee (wat nog niet meeviel gezien de ellenlange lijst theesoorten die ze er schenken) en raakten aan de praat.




See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/43709032709