maandag 25 februari 2013

Italië hopeloos verdeeld: mogelijk nieuwe verkiezingen | Politiek

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Als dit de einduitslag wordt moeten er opnieuw verkiezingen gehouden worden




De sociaaldemocraat Pier Luigi Bersani (foto) wordt waarschijnlijk de nieuwe premier van Italië, maar er dreigt een onwerkbare situatie te ontstaan waardoor een nieuwe stembusgang onvermijdelijk wordt. Het land blijkt hopeloos verdeeld.


Bersani’s centrumlinkse blok heeft in de Kamer van Afgevaardigden (de Italiaanse Tweede Kamer) een meerderheid gehaald, maar dat is niet het geval in de Senaat. Het rechtse blok van Silvio Berlusconi heeft inmiddels de Senaatsoverwinning opgeëist.


De Senaat heeft in Italië evenveel macht als de Kamer, dus een meerderheid in beide Kamers is nodig om te kunnen regeren. BBC News en de Volkskrant schrijven dat de eerste uitslagen wijzen in de richting van een impasse. Ook de NOS spreekt van een dreigende politieke patstelling in Italië. Het tellen van de stemmen is nog in volle gang.


Stefano Fassina, economisch woordvoerder van Bersani, zei op de Italiaanse tv: ‘Het scenario dat we tot nu toe terugzien in de projecties suggereert dat er geen stabiele regering gevormd kan worden en dat we opnieuw naar de stembus zullen moeten.’




See on politiek.blog.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44004980825