zaterdag 9 februari 2013

Koffie op zijn Italiaans - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Er schijnen Amerikanen te zijn die denken dat de pizza in New York geboren is. Dat is niet waar, dus daar kunnen we kort over zijn. Maar pas op met het veroordelen van deze misvatting, want andersom zijn er hele volksstammen die denken dat koffie Italiaans is, en dat klopt net zo min.


Strikt genomen bestaat Italiaanse koffie niet. De koffieplant is een tropische plant en hoewel het in Italië heerlijk warm wordt in de zomer, tropisch is het er niet. Alle koffiebonen worden geïmporteerd uit landen als Brazilië, Colombia, Kenya, Ethiopië en Indonesië. Nu wil dit natuurlijk niet zeggen dat de Italianen geen enkele autoriteit hebben op koffiegebied. Engelse thee bestaat om dezelfde reden niet, maar de Engelse theetraditie is bijna net zo vermaard als die van de Japanners en Chinezen.


Italië dankt haar naam en faam op koffiegebied aan een innovatie in het brouwproces. In 1884 demonstreerde Angelo Moriondo in Turijn zijn ‘nieuwe stoommachine voor de economische en onmiddelijke bereiding van koffie’. Het zou nog tot 1905 duren voordat Desiderio Pavoni het apparaat als eerste commercieel ging produceren. In Milaan bouwde hij er in zijn kleine werkplaats één per dag. Het espressoapparaat was geboren.




See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/42652216591