dinsdag 12 februari 2013

Olympisch comité Italië opent onderzoek naar Cipollini - Trouw.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) begint een onderzoek naar het gebruik van verboden stimulerende middelen door voormalig sprintkanon Mario Cipollini. Volgens La Gazzetta dello Sport was de renner een klant van de Spaanse dopingdokter Eufemiano Fuentes.




De Italiaanse sportkrant beschuldigde Cipollini er zaterdag van tijdens zijn carrière met hulp van Fuentes verboden middelen te hebben gebruikt. De sportkrant heeft documenten van de Spaanse Guardia Civil kunnen inkijken, waaruit zou blijken dat ‘Super Mario’ in 2002 EPO, bloedplasma, anabole steroïden en hormonen bestelde onder de codenaam ‘Maria’. In datzelfde jaar won Cipollini Milaan-San Remo, Gent-Wevelgem, zes etappes in de Ronde van Italië en het wereldkampioenschap in het Belgische Zolder.



De Italiaanse wielerfederatie besliste na de onthullingen in La Gazzetta al om zich als civiele partij aan te sluiten bij de rechtszaak die in Madrid tegen Fuentes loopt, om zo inzage in het dossier te krijgen. De 45-jarige Cipollini weerlegt de aantijgingen en overweegt een rechtszaak tegen de sportkrant.




See on trouw.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/42907656704