donderdag 21 februari 2013

Silvio Berlusconi krijgt vrij podium - De Standaard

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Zijn eigen tv-kanaal Mediaset biedt Silvio Berlusconi in deze verkiezingscampagne schaamteloos een vrij podium om zijn boodschap te verspreiden. Leugens en halve waarheden worden niet rechtgezet – tenzij in de Italiaanse kwaliteitskranten, waar toch niemand zich druk om maakt.


‘Twee maanden geleden zou ik nog hebben gezegd dat het onmogelijk was dat Silvio Berlusconi opnieuw de verkiezingen wint. Vandaag noem ik het hoogstens uiterst onwaarschijnlijk’, zegt Roberto d’Alimonte, politiek wetenschapper en verkiezingsexpert. Silvio Berlusconi: dat was toch de drievoudige premier die eind november 2011 onder boegeroep de laan werd uitgestuurd, nadat hij geen spaander had heel gelaten van de financiële reputatie van Italië, de derde economie van de eurozone?


Berlusconi ging, en Mario Monti kwam. Op dertien maanden tijd probeerde Monti pijnlijke maar noodzakelijke hervormingen door te voeren. En de Italianen voelden dat fel in hun al geplaagde crisisportemonnee. Daarna kwam de winter, en die bracht vervroegde parlementsverkiezingen. Italianen zijn dat niet gewoon: zowat alle recente verkiezingen vonden in het voorjaar plaats, zodat door het lentezonnetje opgewarmde piazza’s met verkiezingsmeetings kunnen volstromen. Maar tijdens de koude winter blijft ook in Italië iedereen lekker binnen om… tv te kijken.




See on standaard.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/43666095997