maandag 4 maart 2013

Bersani komt met achtpuntenplan voor regering

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De centrumlinkse premierkandidaat Pier Luigi Bersani, die op zoek is naar een meerderheid in de Italiaanse Senaat, komt met een achtpuntenplan waar de andere partijen zich achter kunnen scharen. Daartoe behoort onder meer de strijd tegen de maffia en de aanpak van urgente sociale en economische problemen.




Dit hebben Italiaanse media maandag gemeld. Bersani kreeg bij de verkiezingen een week geleden een absolute meerderheid in de Kamer van Afgevaardigden achter zich, maar is nog op zoek naar voldoende steun in de Senaat. Zelfs samen met het kamp van demissionair premier Mario Monti heeft hij er geen meerderheid.


President Giorgio Napolitano heeft in het weekend nog eens aangedrongen op een voortvarende formatie, mede met het oog op de reputatie van Italië op de financiële markten. Bij de gang naar de stembus had zo’n kwart van de Italianen zijn stem gegeven aan de protestpartij M5S van de komiek Beppe Grillo. Bersani stelt in zijn plan voor de politiek goedkoper te maken om geloofwaardigheid te herwinnen. Italiaanse parlementariërs horen tot de best betaalde in Europa.




See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/44537487016