zaterdag 23 maart 2013

De grootste grot van Europa in Le Marche

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



De grotten van Frasassi zijn de grootste van Europa en heel bijzonder. Het aparte van deze grotten is dat ze juist niet donker en nauw zijn en diep onder de grond verstopt zitten. Deze grotten zijn vooral enorm ruim en hoog en licht. In de grootste ruimte past zelfs de dom van Milaan en dat is een van de grootste ter wereld!


Een deel van de grotten is pas in de jaren ’70 ontdekt en pas sinds 1974 is een deel opengesteld voor publiek. Nog steeds zijn ze bezig meer ruimtes open te stellen. Daardoor zijn alle voorzieningen heel modern. Een goede loopbrug leidt door alle ruimtes en sfeervolle verlichting richt de aandacht op de mooiste formaties van stalactieten en stalagmieten. Zo herken je bijvoorbeeld een ijsbeer en een moeder met een kind. Ook zijn er enkele hele bijzondere formaties die onder invloed van luchtstroming heel dun gevormd zijn als grote doeken die van het plafond hangen.


De grotten kunnen alleen bezocht worden onder leiding van een gids. De rondleiding door de grotten duurt ongeveer anderhalf uur en is in de zomer heerlijk verkoelend, aangezien het in de grotten altijd 14 graden is. In het hoogseizoen zijn er ook tours in het Engels. Als dit niet het geval is krijg je een geschreven uitleg in het Engels mee.




See on elkedagitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/46076384599