vrijdag 5 april 2013

Italiaans koppel pleegt wanhoopsdaad omdat het advocaat door crisis niet kon betalen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



In Italië heeft een koppel van zestigers zelfmoord gepleegd omdat het door de economische crisis zijn advocaat niet kon betalen. Dat meldt de politie vrijdag.




De buren van het koppel, een 62-jarige man en zijn 68-jarige vrouw, vonden hun lichamen vrijdagochtend in hun huis in Civitanova, een klein dorp in de regio van Marches (centrum). Volgens de politie maakte het koppel een einde aan hun leven wegens hun economische problemen. Het lijkt erop dat het koppel er niet in slaagde om zijn advocaat te betalen. De vrouw kreeg een zeer bescheiden pensioen van 500 euro per maand, en haar man was het slachtoffer van een recente hervorming van de arbeidsmarkt, die hem zonder werkloosheidsuitkering noch pensioenrechten achterliet.




Het koppel liet een briefje achter waarin ze zich verontschuldigden voor hun daad. ‘Ze wilden liever verdwijnen dan om hulp te vragen, dat toont hun extreme nederigheid in een tragische situatie’, verklaarde de burgemeester, Tommaso Corvatta. Hij vroeg de Italiaanse staat om ‘de mensen niet in de steek te laten’ en ‘om na te denken over wat er momenteel gebeurt en om snel oplossingen te vinden.’




See on standaard.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/47218259118