donderdag 16 mei 2013

Een rijtjeshuis in Toscane - Zwagers en zwijnen - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Mijn zoon kwam gisteravond, láng na zonsondergang, binnenzetten. Hij was ‘even’ wezen lunchen en huiswerk maken bij een klasgenoot die een eenzaam huis een paar heuvels verderop bewoont in gezelschap van zijn ouders en wat loslopend gedierte. Zij blij met wat aanloop, mijn kind verguld met een dagje dat ietwat meer ongenaakbare wildheid tentoonspreidde dan zijn gemiddelde rijtjeshuismiddagen. Want de lunch sleepte na in uren buiten in het woud struinen en daarna, vooruit, ook nog maar even blijven voor het avondeten. Wat hij had gegeten? ‘Oh, hert. In plakjes. En, oja, wild zwijn, in stukken. Enfunghi porcini – eekhoorntjesbrood. Gewoon. Je weet wel, mam.’




See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50559749577