dinsdag 21 mei 2013

Foruminvest verkoopt belang in Italiaans winkelcentrum - Vastgoedmarkt.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Foruminvest Italia heeft zijn 50-procentsbelang in winkelcentrum Mongolfiera Molfetta, tien kilometer ten noorden van het Italiaanse Bari, verkocht aan een particuliere investeerder.


In 2011 verkocht Foruminvest Italia haar eerste 50-procentsbelang aan OIRP Investments 2, een dochteronderneming van Orion Income Return Partners, een pan-Europees fonds van Orion Capital Managers. Het winkelcentrum is in zijn totaliteit verkocht tegen een prijs van rond de 135 miljoen euro.


Het door Foruminvest Italia ontwikkelde winkelcentrum is in maart 2008 geopend. Het omvat 35.000 m2 winkelruimte en 2.750 parkeerplaatsen.


Mongolfiera Molfetta trok in 2012 ongeveer 5,5 miljoen bezoekers. De omzet van het centrum is sinds de opening toegenomen met 13 procent per jaar, wat volgens Foruminvest uitzonderlijk is in tijden van economische recessie. Foruminvest Italia zal het winkelcentrum voor de joint venture blijven managen. David Ermia, bestuursvoorzitter van de Foruminvest Group, stelt dat Foruminvest uiterst tevreden is met deze transactie.


De intentie van partijen is om de relatie ook voor toekomstige projecten voort te zetten.


De particuliere investeerder werd bijgestaan door Osborne Clarke, Bonelli Erede Pappalardo, Accuracy, Pirola Pennuto Zei & Associati, terwijl Jones Day en Studio Bellavite Pellegrini Foruminvest adviseerde.




See on vastgoedmarkt.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50982941046