zondag 2 juni 2013

Feest in Italië: La Festa della Repubblica | Nieuws uit Italië | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Vandaag is het feest in Italië. Overal wappert de nationale driekleur en hoor je het Italiaanse volkslied. In Rome kleurt de hemel straks even groen-wit-rood.


Italiaanse driekleur




De Italiaanse vlag, de tricolore, bestaat al veel langer dan de Italiaanse Republiek. Het driekleurige symbool wappert al sinds 7 januari 1797. De geboortegrond van de vlag is Reggio Emilia, maar de kleuren zijn afkomstig uit Milaan. Het wapenschild van Milaan bestaat uit een rood kruis op een witte achtergrond. Samen met de groene kleur van de Milanese burgerwacht levert dit de vrolijke driekleur op.


Italianen die niet uit Milaan afkomstig zijn, geven echter een heel andere uitleg aan de drie kleuren. Zo zouden de drie kleuren staan voor geloof, hoop en liefde. Of voor hoop (groen), overtuiging (wit) en liefdadigheid (rood). Weer anderen maken het nog poëtischer: groen zou symbool staan voor de vruchtbare Italiaanse heuvels, wit voor de besneeuwde bergtoppen en rood voor het bloed dat vergoten is bij het ontstaan van de Italiaanse Republiek. Wat de oorsprong ook is, feit is dat de Italiaanse driekleur vandaag de dag menig hart sneller doet kloppen…




See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/51951945149