vrijdag 7 juni 2013

Sardijnse seadas om je vingers bij af te likken | Recepten | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Kookboek van Sardinië is een prachtig boek vol eenvoudige maar spannende eilandgerechten, met o.a. een recept voor seadas, pasteitjes met kaas en honing.


Helaas hadden we op het Italië Evenement weinig tijd om lekker even rond te neuzen. Alleen onderweg van de ene signeersessie naar de andere konden we even snel een handje schudden, een pizzapunt halen of een kleine delicatesse halen om later thuis van te genieten.


In de stand van Gransardegna stuitten we op heerlijke soorten honing, waaronder een bittere variant,miele di Corbezzolo. Deze honing is afkomstig van de aardbeiboom. Bittere honing is vrij zeldzaam omdat de Corbezzolo van november tot februari bloeit; een periode waarin het regelmatig regent en de temperatuur flink kan dalen. Wanneer het nat en koud is, vliegen bijen niet uit, waardoor de honingopbrengst beperkt blijft.




See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/52371009464