zondag 29 september 2013

Politie arresteert opnieuw Italiaanse maffialeden

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De politie in Amsterdam heeft twee Italianen aangehouden, die ervan worden verdacht lid te zijn van de Camorra, de Napolitaanse maffia. Tijdens huiszoekingen zijn 6 kilo heroïne, 6 vuurwapens en tienduizenden euro’s gevonden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.


Eén van de verdachten is een 33-jarige man die door de Italiaanse autoriteiten wordt gezocht. Hij was veroordeeld tot 16 jaar cel wegens handel in harddrugs. Hij zou aan het hoofd staan van een omvangrijke criminele organisatie, die deel uitmaakt van de Camorra.



Zijn 54-jarige compagnon is eveneens aangehouden. De Italiaanse autoriteiten verdenken hem ervan eveneens een vooraanstaand lid te zijn van de Camorra. Hij werd ook gezocht wegens omvangrijke drugshandel. Hij zit nu vast in afwachting van het Italiaanse verzoek om overlevering.


De 33-jarige man werd vorig maand al eens door de politie aan de kant gezet wegens een controle in verband met het witwassen van geld. Doordat hij toen een vals paspoort gebruikte werd hij toen niet aangehouden. De Italiaan moet zich in Amsterdam eerst verantwoorden voor vuurwapenbezit, een vals identiteitsbewijs en witwassen. Daarna wordt de procedure gestart om hem over te leveren aan de Italiaanse autoriteiten.


De politie hield gedurende het onderzoek ook twee Britten aan wegens het bezit van heroïne, vuurwapens en een vals identiteitsbewijs.




See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/62650059671