dinsdag 8 oktober 2013

'Faillissement dreigt voor Alitalia' - Nieuws.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De verlieslijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia loopt het risico failliet te gaan als het bedrijf niet binnen enkele weken een kapitaalinjectie van honderd miljoen euro krijgt. Dat schrijft persbureau Reuters dinsdag op basis van bronnen in de Italiaanse regering. “Alitalia gaat mogelijk failliet als niet voor de kapitaalinjectie wordt gestemd”, aldus een van hen.


De aandeelhouders van Alitalia stemmen maandag over de kapitaalverhoging die de maatschappij in de lucht moet houden. Analisten denken echter dat Alitalia ongeveer vijfhonderd miljoen euro nodig heeft om niet failliet te gaan. De voorgestelde honderd miljoen zou het bedrijf slechts een klein beetje lucht geven, zo zeiden bronnen onlangs in de zakenkrant Financial Times.


Een mogelijke - en volgens sommige bronnen waarschijnlijke - oplossing voor het geldtekort is een overname door Air France-KLM. De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij is al voor een kwart eigenaar van Alitalia, dat sinds zijn privatisering in 2009 een schuld van bijna een miljard euro heeft opgebouwd. Ten tijde van de beursgang probeerde toenmalig president Silvio Berlusconi de maatschappij nog krampachtig uit buitenlandse handen te houden.




See on nieuws.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/63494128067