woensdag 30 oktober 2013

Hoe herken je echte balsamicoazijn? Aceto Balsamico di Modena.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Je hebt er als echte lekkerbek vast een flesje van in je kast staan: balsamico-azijn. Lekker door de salade, over aardbeien, of om een mooi streepje mee over je bord te maken. Maar heb je eigenlijk wel echte balsamico? Balsamico zoals balsamico bedoeld is? Tijdens een heuse balsamicoproeverij leerden we namelijk dat er grofweg 3 soorten van bestaan.


De goede, de bagger en alles wat er tussenin zit. In drie blogs zullen we je alle geheimen verklappen. Laten we beginnen met de echte balsamico. Eentje waar je in Nederland naar op zoek zult moeten buiten de supermarkt, maar die het waard is om gezocht te worden. Letterlijk en figuurlijk.




See on koken.blog.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/65529142761