maandag 4 november 2013

Kamer wikt over alternatief voor Italiaanse Fyra

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



DEN HAAG (ANP) - Het voorstel van de NS en de Belgische NMBS om de uitgevallen Fyra te vervangen door meer intercity’s en treinen van Thalys en Eurostar, ligt maandag voor in de Tweede Kamer. Staatssecretaris Wilma Mansveld (Spoor) heeft het plan al goedgekeurd, maar ook de instemming van de Tweede Kamer is nodig.


De verwachting is dat de Kamer zich kan vinden in het voorstel van de NS. Veel Kamerleden zijn nog lang niet tevreden over de plannen, maar zien geen alternatief. Niet akkoord gaan met de plannen van de NS doet de reiziger nog meer kwaad, denken velen.


De Kamer moet voor half november besluiten of de NS verder kan met de plannen. Het bedrijf heeft een optie genomen op een aantal Traxx-locomotieven waarover op tijd duidelijkheid moet zijn. Zo niet, dan komen er kosten bij.


De Italiaanse hogesnelheidstrein Fyra V250 had Amsterdam en Brussel met elkaar moeten gaan verbinden. In december reed de trein even, maar er waren al snel problemen. Nadat tijdens winterweer een bodemplaat van een Fyra was gevallen, werd de trein uit de roulatie genomen. Het drama met de Fyra gaat de NS in de periode tot 2024 zeker 443 miljoen euro kosten. Daarnaast loopt de Staat nog eens 119 miljoen euro aan dividend mis.




See on metronieuws.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/66030836598