woensdag 18 december 2013

Paus Franciscus persoon van het jaar | Bezienswaardigheden Rome

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Paus Franciscus heeft de stem van Time magazine als persoon van het jaar 2013.


Deze titel wordt gegeven aan degene die dat jaar het meest invloed heeft op de wereld. Ook al is Francis slechts 9 maanden Paus, toch denkt Time magazine dat er niemand is die deze titel meer verdiend dan de Paus. Volgens Time magazine is, ondanks de korte regeer periode, Paus Franciscus de nieuwe stem van moraliteit en integriteit. Hij blijft niet geisoleerd in het Pauselijke paleis, maar voert het pausschap ook op de straten.


Zijn grootste tegenstander voor het winnen van Time’s Persoon van het jaar prijs is Edward Snowden. Snowden wordt gezien als een wereldleider. Onder de top nominaties voor de titel waren ook de senator van Texas Ted cruz, activist voor homo rechten Edith Windsor en de Syrische president Bashar Assad.


De echte naam van Paus Franciscus is Jorge Mario Bergoglio. Hij was één van de aarts bischoppen van Buenos Aires voor hij gekozen werd als de nieuwe Paus. Hij noemde zichzelf na Sint Franciscus, een Italiaanse heilige uit de twaaldfe eeuw. Sint Franciscus was bekend, omdat hij zijn rug keerde naar de manier waarop de rijken leefde en liever werkte met de armen.








See on bezienswaardighedenrome.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/70370220679