donderdag 24 januari 2013

La Famiglia Indaco - Recht uit het hart gezongen emotie en Italiaanse volkscultuur.

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



Er woonden eens drie broers in een klein stadje op het Italiaanse eiland Sicilië.

Hun vader, goudsmid en horlogemaker, speelde bij wijze van hobby accordeon op feestjes.

Twee zoons trokken naar Zwitserland.

Een van hen kwam ene leuke vrouw tegen.


En zo is het, om een lang verhaal kort te maken, gekomen dat je de gebroeders Indaco nu tegen kunt komen, bijvoorbeeld zingend langs de tafels in restaurants of tijdens feesten en evenementen.


Even voorstellen, een bijzonder trio: Giuseppe, Carmelo en Angelo.

Ze staan al meer dan dertig jaar garant voor recht uit het hart gezongen emotie en Italiaanse volkscultuur.


Het Italiaanse lied is populair in Nederland.

Zij zijn de troubadours die echte Italiaanse volksmuziek brengen, uit Zuid-Italië met de emotionele invloeden van de Napolitaanse muziek.

Zij spelen elektronisch versterkt, maar ook akoestisch wandelend langs de tafels of tussen de gasten.

Zij brengen de muziek echt dicht bij de mensen.


Het repertoire van de gebroeders Indaco omvat onder andere Napolitaanse klassiekers als: O Sole Mio, Torna A Surriento en Funiculi Funicula, evenals hits van Andrea Bocelli en Luciano Pavarotti.


Ook hebben zij een breed scala aan modern repertoire zoals Eros Ramazotti, Zucchero en Cocciante.


En niet te vergeten klassieke songs zoals Volare, Marina, Ciao Ciao Bambino, Buona Sera Signorita en Come Prima.


Als aanvulling spelen de broers desgewenst ook bekende Spaanstalige en Zuid-Amerikaanse hits.




See on italianentertainment.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41386916655

Rodo Firenze Collection Spring Summer 2013

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Pink satin fabric open-toe with net and swarovsky crystals covered heel




See on rodo.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41386509215

J-Lo doet het op z´n Italiaans met de zanger Andrea Bocelli

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



Jennifer López heeft een nummer opgenomen met de Italiaanse zanger Andrea Bocelli. De twee zingen samen een cover van de Spaanse klassieker Quizás, Quizás, Quizás, meldt Huffington Post.


Na meer dan twintig jaar slaat operazanger Bocelli een nieuwe weg in. Met zijn album Passionate dat 29 januari uitkomt begeeft de tenor zich op onbekend terrein, de popmuziek. Op het album staan nummers in zes verschillende talen.


Quizás, Quizás, Quizás vertelt het verhaal van twee mensen. De een wil dolgraag een relatie met de ander, maar krijgt nooit een concreet antwoord. Het is niet de eerste keer dat Jennifer López een ballade in het Spaans zingt. In 2007 bracht ze haar eerste Spaanstalige album uit, Coma Ama una Mujer.




See on shownieuws.tv

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41366099100

Italy's best church art - Telegraph

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Last week the archbishop of Venice, Monsignor Francesco Moraglia, caused a stir by asserting that churches should not charge entrance fees. Voices were raised in alarm because many Italian churches, including at least 16 in Venice, contain superb works of art, and issuing tickets to tourists helps fund upkeep and restoration.

But the controversy reminded me quite how many wonderful paintings, mosaics and scultpures are there are in Italian churches which you can see without paying to enter. Together they surely rank as Europe’s greatest free art gallery - much enhanced that they remain where the artists and patrons intended them to be.

Here are 20 of the best. Knowing the problems and costs of resoration, if you visit any of them, you may feel inspired to make a donation after all.


Venice - 12th-century Mosaics, St Mark’sVenice - Tintoretto: The Last Supper and The Fall of Manna, San Giorgio MaggioreVenice - Giovanni Bellini: Madonna & Child with Four Saints, San ZaccariaVenice - Titian: Annunciation and Transfiguration, San SalvadorAquileia - Floor mosaic, Basilica of Santa Maria AssuntaRome - Michelangelo, Pietà, St Peter’sRome - Caravaggio, St Matthew, San Luigi dei FrancesiRome - Mosaics, Santa PrassedeRome - Bernini, St Teresa, Santa Maria della VittoriaRome - Raphael, Sibyls, Santa Maria della PacePadua - Donatello, Sculptures, Basilica of Sant’AntonioAssisi - Giotto, Life of St Francis, Basilica of San FrancescoSpello - Pinturicchio, life of Mary and the Child Jesus, Santa Maria MaggioreCorciano - Perugino, Pala di Corciano, Santa Maria AssuntaOrvieto - Façade, Duomo, OrvietoFlorence - Pontormo, Deposition, Jacopo Santa FelicitaFlorence - Chapel of the Cardinal of Portugal, San MiniatoNaples - Pietro Cavallini, Crucifixion, San Domenico MaggioreOtranto - Mosaic floor, Pantaleone Santa Maria AnnunziataMonreale, Sicily - Mosaics, Santa Maria Nuova




See on telegraph.co.uk

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41354055499

Funghi trifolati - Sautéed Mushrooms

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



This is one of the easiest and most versatile vegetable dishes in the Italian repertoire: funghi trifolati, or ‘truffled’ mushooms, so called because the thinly sliced and sautéed mushrooms are said to resemble that other, more highly prized tuber. I use two methods to make funghi trifolati, and both are equally easy:

Using the traditional recipe (pictured above), you thinly slice your mushrooms, then sauté them over a lively flame in olive oil and a clove of garlic. (If you want a little heat, you can add a peperoncino or some red pepper flakes.) Sprinkle the mushroom slices with a pinch of salt right away—this will cause the mushroom to exude its juices. In just a few minutes, the juices will evaporate and you will begin to hear the mushrooms start to sizzle and lightly brown. Once that happens, add some finely chopped parsley and, if you like, freshly ground pepper, and serve.

I also like to use a more ‘refined’ variation: you sauté the mushroom slices in a mixture of olive oil and butter (omitting the garlic) and when you get to the sizzling stage, add finely chopped shallot and parsley. Sauté a minute or two further to cook the shallot and serve.


Read More




See on memoriediangelina.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41353905707

Rai Uno vanuit Nederland via internet kijken - DitIsItalie.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Soms wil je een Italiaanse tv-zender bekijken (je hebt van die dagen). Geen probleem als je op dat moment in Italië bent (lucky you) of als je het uitgebreide tv-pakket van je kabelboer hebt. Maar dat heeft niet iedereen. Dan ga je toch gewoon naar de website van de Rai? Dat zou je denken. Helaas denken ze daar in Italië anders over. Bezoekers vanuit het buitenland worden geweerd. Hoe kun je nu toch Rai Uno online kijken

?







See on ditisitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41350230774

Ricotta-espressomousse

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Op Twitter en Facebook volg ik ook van alles wat met Italië en Italiaans eten te maken heeft en daar zag ik dit recept voorbij komen. Echt een lekker dessert met koffiesmaak!




See on kookgekwilma.wordpress.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41344052372

"Italiaanse producten zijn geen rommel"

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



De Italiaanse ambassade in Brussel ziet zich genoodzaakt Italiaanse producten te verdedigen na het fiasco met de Fyra-treinen van Italiaanse makelij. De ambassade stuurde een brief aan de krant Het Laatste Nieuws. De aanleiding was een artikel waarin deskundigen zich laatdunkend hadden uitgelaten over producten uit Italië.




See on hln.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41343838835